Окупанти примусово депортують українців до Сибіру та за Полярне коло, - ЗМІ

Кремль видав наказ про переселення 95 739 жителів Донецької та Луганської областей за 5500 миль від їхніх будинків
Окупанти примусово депортують українців до Сибіру та за Полярне коло, - ЗМІ
Сибір
12 Квітня 2022, 14:39
читать на русском

Російський диктатор владімір путін переселяє українців з тимчасово окупованих територій до Сибіру і за Полярне коло.

Про це повідомляє The Independent, зазначивши, що близько 100 тисяч людей вже опинилися за тисячі кілометрів від своїх домівок.

Видання посилається на дані офіційних документів. Відтак, Кремль видав наказ про переселення 95 739 жителів Донецької та Луганської областей за 5500 миль (понад 8850 км) від їхніх будинків.

В указі зазначалося, що "з урахуванням ситуації, що склалася в Україні", Російська Федерація "погоджує розподіл" громадян до "суб’єктів Російської Федерації" та просила владу "забезпечити прийом" 95 739 осіб, - цитує The Independent документ.

У Кремлі запланували відправити 11 398 людей до Сибіру, 7 218 людей на Далекий Схід та 7 023 - на Північний Кавказ, включаючи інші регіони, такі як Чечня, Інгушетія та Дагестан.

З посиланням на інші документи видання зазначає, що маріупольців змусили підписати документи, в яких стверджується, що "українські війська обстрілювали їхнє місто". Підписантам сказали, що вони не можуть повернутися в Україну, тому що їх чекає "переслідування".

Нагадаємо, що російські військові насильно вивезли понад 70 людей з пологового будинку в Маріуполі на територію рф - медичний персонал та пацієнтів.

Читайте також

1