Окупанти вербували українських дітей через смартфон-ігри

Діти передавали ворогу інформацію про розташування стратегічно важливих об’єктів
Окупанти вербували українських дітей через смартфон-ігри
Війна в Україні, діти війни / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
24 Травня 2022, 16:06
читать на русском

Спецслужби росії вербували українських дітей за допомогою смартфон-ігор, у результаті чого неповнолітні стали інформаторами у ворога.

Про це повідомили в СБУ в Telegram.

В одному з додатків учасники мають шукати так звані "коробки" з віртуальними призами, які можна обміняти на електронні гроші. Під час проходження маршруту діти здійснюють фотофіксацію місцевості, об'єктів військової та критичної інфраструктури на території різних населених пунктів, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що доступ до адміністрування застосунку мала підконтрольна спецслужбам росії ІТ-компанія, яка зареєстрована в одній з європейських країн.

Таким чином, ворог "в темну", тобто без їх відома, використовував українських дітей для збору інформації про розташування стратегічно важливих об'єктів, - пояснили в СБУ.

У результаті чого в Кіровоградській області затримали двох підлітків, які фотографували блокпости, елеватори й транспортні шляхи.

Нагадаємо, на Волині та Донеччині було викрито чотирьох неповнолітніх інформаторів. А в Луцьку правоохоронці звернули увагу на трьох підлітків, які постійно крутилися біля одного з блокпостів.

Читайте також

1