ООН розгляне найближчим часом оновлений проект резолюції по Криму

Ця тема була головною на конференції ООН
ООН розгляне найближчим часом оновлений проект резолюції по Криму
генеральна асамблея оон (фото: CNN)
4 Листопада 2020, 09:38
читать на русском

Генеральна Асамблея ООН розгляне оновлений проект резолюції про ситуацію з правами людини в окупованому Криму. Це станеться найближчим часом.

Про це заявила заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова в Twitter.

Вона повідомила, що ООН провела онлайн-конференцію, темою якої стала ситуація з правами людини в окупованому Криму. Брали участь дипломати з провідних міжнародних організацій в Нью-Йорку, Женеві, Відні, Страсбурзі та Києві.

Тортури, примусовий призов, переслідування ЗМІ, репресії проти Меджлісу і Української православної церкви з боку російських окупантів є ключовими елементами оновленого проекту резолюції про ситуацію з правами людини в окупованому Криму, який Генеральна Асамблея ООН розгляне найближчим часом, - зазначила Джапарова.

Читайте також

Нагадаємо, що окупанти в Криму вимагають демонтувати дерев'яний храм Православної церкви України "Неопалима купина" в Євпаторії у строк до 3 листопада 2020 року та виплатити штраф у розмірі 50 тисяч рублів.

Зазначається, у вівторок, 3 листопада, митрополит Сімферопольський і Кримський Климент отримав пакет документів від так званого "Управління Федеральної служби судових приставів по Республіці Крим", де міститься вимога демонтувати храм ПЦУ в Євпаторії до 3 листопада 2020 року.