Російські окупанти вимагають знести храм ПЦУ в Криму

Церковникам дали час до 3 листопада 2020 року
Російські окупанти вимагають знести храм ПЦУ в Криму
Дерев’яний храм ПЦУ в Євпаторії. Фото: Facebook Ярослав Гонтар
3 Листопада 2020, 15:14
читать на русском

Окупанти в Криму вимагають демонтувати дерев'яний храм Православної церкви України "Неопалима купина" в Євпаторії у строк до 3 листопада 2020 року та виплатити штраф у розмірі 50 тисяч рублів.

Про це повідомляє Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим у Facebook.

Зазначається, у вівторок, 3 листопада, митрополит Сімферопольський і Кримський Климент отримав пакет документів від так званого "Управління Федеральної служби судових приставів по Республіці Крим", де міститься вимога демонтувати храм ПЦУ в Євпаторії до 3 листопада 2020 року, а також виплатити штраф у розмірі 50 тисяч рублів.

Представництво Президента України в АР Крим засуджує чергові порушення Російської Федерації проти Кримської єпархії Православної Церкви України та її вірян. Зазначаються, що такі дії спрямовані на витіснення Української церкви з окупованого Криму.

Росія хоче, щоб в Криму не було Української Церкви, важливого центру єднання українців, - зазначили в представництві.

Також українська сторона наголосила, що буде вживати всіх можливих засобів і дій для захисту Української Церкви.

Читайте також

Нагадаємо, що 23 липня 2020 року Митрополит Кримської єпархії ПЦУ Климент від російських окупантів отримав постанову про знесення храму в Євпаторії.

Так званий "Євпаторійський міський суд" в листопаді 2019 року ухвалив рішення знести дерев'яний храм Православної церкви України, будівництво якого було розпочато ще до окупації півострова Росією.