Кіпрська церква визнала Томос про автокефалію ПЦУ

Це означає фактичне визнання Православної церкви України церквою Кіпру
Кіпрська церква визнала Томос про автокефалію ПЦУ
Фото: Православна Церква України / Facebook
24 Жовтня 2020, 15:01
читать на русском

Православна Церква Кіпру визнала автокефалію Православної Церкви України.

Про це повідомляє Православна церква України у Facebook.

Предстоятель Православної Церкви Кіпру Архієпископ Нової Юстиніани і всього Кіпру Хризостом II у суботу, 24 жовтня, під час синодальної спільної Божественної літургії у монастирі Богородиці Хрісоррогіатісса, що у м. Пафос, вперше під час Великого входу пом’янув у Диптиху ім’я Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія як Предстоятеля автокефальної Православної Церкви України, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Кіпрська Церква, яка є однією з найдавніших помісних Церков, визнана автокефальною на ІІІ Вселенському соборі, та 10-та за місцем у Диптиху, доєдналася до визнання Томосу про автокефалію Православної церкви України та стала четвертою Церквою, яка визнає Помісну ПЦУ – після Вселенського Патріархату, Церкви Греції та Олександрійського Патріархату.

Ми дякуємо нашим православним братам і особисто Блаженнійшому Архієпископу Хризостому за підтримку в непростий час становлення та взаємно молимося за них, за всю Кіпрську Церкву та побожний народ Кіпру, - додали на стрінці ПЦУ.

Читайте також

Нагадаємо, що почесний патріарх Православної церкви України, патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет зізнався, що за радянських часів співпрацював із КДБ.

1