Опитування показали, за яку партію голосуватимуть українці на місцевих виборах

Готовність до участі у виборах проявляють найстарші категорії населення
Головне
Опитування показали, за яку партію голосуватимуть українці на місцевих виборах
Вибори (фото: з відкритих джерел)
24 Вересня 2020, 15:58
читать на русском

За результатами агрегованого рейтингу партій на місцевих виборах 25 жовтня найбільше голосів отримають п’ять партій.

Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

За "Слуга народу" голосуватимуть 15,6% , "Опозиційну платформу – За життя" – 11,5%, "Європейську солідарність" – 11,0%, "Батьківщину" – 8,0% та "За майбутнє" – 5,9%.

За радикальну партію Олега Ляшка –готові віддати свої голоси 4,4%, партію УДАР Віталія Кличка 3,4%, ВО "Свобода" – 3,3%, партію Шарія – 3,0%, партію "Голос" – 2,7%, партії "Наш край" та "Перемога Пальчевського" – по 2,4%, партію "Пропозиція" – 2,1%, партію "Сила і честь" – 1,5%, партію "Самопоміч" – 1,2%.

Читайте також

Сумарний рейтинг інших партій, які беруть участь у місцевих виборах та були включені у список для дослідження, – 21,8%.

Також за даними опитування, 55% респондентів зазначили, що обов’язково візьмуть участь у місцевих виборах. Вагаються (50/50) – 21% респондентів, можливо візьмуть участь – ще 8% респондентів. Про малоймовірність участі у виборах зазначили 15% респондентів.

Відносно вищу готовність до участі у виборах проявляють найстарші категорії населення (близько 70%). Серед молоді (18-29 років) лише третина говорять, що прийдуть на дільниці. В усіх вікових групах, окрім найстаршої,  спостерігається поступове зменшення інтересу до участі у голосуванні.

Описування проведено 9-22 вересня 2020 року серед 5 тисяч респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій.

Нагадаємо, що від 5 вересня, правоохоронці відкрили 39 кримінальних проваджень, які пов’язані із місцевими виборами в Україні.

1