Організатора "п’яних вечірок" Андрія Ярину випустили із СІЗО під заставу

Андрія Ярину зобов'язали носити електронний браслет, не виїжджати без дозволу суду з міста, не спілкуватися зі свідками та потерпілими і здати закордонний паспорт.
Організатора "п’яних вечірок" Андрія Ярину випустили із СІЗО під заставу
Наручники (фото: Pexels)
10 Травня 2024, 10:42
читать на русском

Андрій Ярина, який "прославився" як організатор "п'яних" вечірок у Києві, вийшов з-під варти. Підозрюваний вніс заставу у розмірі 272 500 гривень.

Прокурор вимагав продовжити Андрію Ярині запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави, однак Голосіївський районний суд задовольнив це клопотання частково, визначивши альтернативу 272,5 тис. грн застави.

Тепер, згідно з рішенням суду, фігурант має носити електронний браслет, перебувати у населеному пункті, де проживає, не спілкуватися зі свідками та потерпілими, а також здати на зберігання закордонний паспорт.

Нагадаємо, 31 січня 2023 року в соцмережах почали ширитися відео з алковечірок блогерів, які споювали неповнолітніх дівчат та «накачували» їх наркотиками. З однією з дівчат у безпорадному стані блогери імітували секс та знімали це на відео. Вже 1 лютого у помешканнях організатора Андрія Ярини та його поплічників пройшли обшуки поліції – двом фігурантам скандалу вручили підозри за поширення порнографії, а ще шістьом учасникам – повістки до військкомату.

На час досудового розслідування Андрій Ярина більше як рік перебував в СІЗО, а Олег Захаров і Ярослав Домбровський вийшли з-під варти під заставу. На початку осені 2023 року Олег Захаров відсвяткував весілля у елітному відпочинковому комплексі «Едем Резорт» на Львівщині.

У жовтні 2023 року поліція передала справу до суду. За версією слідства, організатор Андрій Ярина та його товариші Олег Захаров і Ярослав Домбровський запрошували дівчат до орендованої в Києві квартири, де спільно розпивали алкоголь і доводили їх до безпорадного стану. Вони фотографували і знімали на відео дівчат під наркотиками, в тому числі порнографічного характеру. Контент вони публікували у Telegram-каналі та в Instagram, принижуючи їх коментарями.

Андрія Ярину підозрюють у сексуальному насильстві трьох дівчат, одна з яких була неповнолітньою, а також у виготовленні, зберіганні та розповсюдженні порнофото й хуліганстві (ч. 2, 3 ст. 153, ч. 1, 3 ст. 301, ч. 2 ст. 296) ККУ.

Читайте також

1