Організував продаж 11-місячного хлопчика в Словаччину: на Закарпатті викрили схему торгівлі дітьми (відео)

Зловмисника затримали на пункті пропуску "Малі Селменці". Він супроводжував громадянку України, яка мала продати свого сина.
Організував продаж 11-місячного хлопчика в Словаччину: на Закарпатті викрили схему торгівлі дітьми (відео)
Перелякана дитина (Фото: Smartum)
27 Червня 2023, 10:44
читать на русском

Поліцейські, спільно з прикордонниками та слідчими СБУ, встановили, що фігурант підшуковував жінок, які перебувають у скрутному матеріальному населенні та шукав їх до продажу дітей. Мати була повинна бути встановленим порядком перетнути кордон та передати спільнику дитини. За це жінка мала отримати 5 тисяч доларів США. Прибуток організатора складав 20 тисяч доларів.

Про це повідомило МВС України.

Фігуранта помістили в ізолятор тимчасового утримання ГУНП. Йому оголошено підозру у вчиненні злочину, відповідальність за який передбачена ч. 1 ст. 3 ст. 149 ККУ "Торгівля людьми". За скоєне чоловікові загрожує оплата волі терміном від 8 до 15 років.

Злочинцем, який підшукував батьків із маленькими дітьми та переконував продати їх в одну з країн Євросоюзу, виявився уродженець Закарпаття.

Як повідомив журналіст Віталій Глагола, фігурант мав досвід роботи в освітніх закладах. "Спілкуючись з батьками – "потенційними продавцями" наводив достатньо аргументів, чому дитині в умовах війни буде краще виїхати з країни", - написав журналіст.

Зловмисник зв'язався з жінкою з Житомира та пропонував за її 11-місячне немовля $5 тис. Попередньо надав їй аванс на суму $1 тис. Однак сам мав намір продати дитину в родину з Європи за $25 тис.

Чоловіка викрили та затримали на українсько-словацькому кордоні. Він разом із матір’ю та хлопчиком намагався перетнути КПП "Малі Селменці". Наразі йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави.

"У правоохоронців наявна оперативна інформація, що насправді ніякого усиновлення в ЄС не мало бути, а дитину мали продати чорним трансплантологам", - поділився інформацією журналіст.

Нагадаємо, у Європейському Союзі викрили інтернет-платформу, де українських біженців розшукували в соцмережах та обманом намагалися продати їх у сексуальне та трудове рабство.

1