Орки обстріляли Харків: Синєгубов розповів про наслідки

Одна з ворожих ракет вибухнула на Росії
Орки обстріляли Харків: Синєгубов розповів про наслідки
Наслідки російських обстрілів, війна в Україні / Фото: Pexels
31 Серпня 2022, 11:29
читать на русском

Сьогодні вночі, 31 серпня, російські орки випустили по Харкову три ракети, одна з яких влучила поряд з закладом освіти в Київському районі. В результаті чого поранення зазнали дві жінки.

Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов у Telegram.

Близько опівночі з м. Бєлгород в напрямку Харкова запущено 3 ракети. Одна вибухнула на території РФ, ще одна – у повітрі над територією Шевченківського району Харкова. Остання ракета влучила поряд з закладом освіти в Київському районі. Пошкоджені житлові будинки та офісні приміщення, сталися пожежі. Поранення зазнали 2 жінки, яким 81 та 71 рік, - сказав Олег Синєгубов.

Він зазначив, що вчора близько 23:00 орки з РСЗВ "Смерч" обстріляли Новобаварський район. Було пошкоджено дорожнє покриття, вибито шибки в будинках. Ніхто з людей не постраждав. Також орки обстріляли смт Золочів Богодухівського району.

Вчора близько 10 ранку ворог масовано обстріляв центр Харкова попередньо з САУ "Піон". Пошкоджені житлові будинки, місця відпочинку, автомобілі, сталося кілька пожеж, - пояснив Синєгубов.

За даними Центру екстреної медичної допомоги, в результаті обстрілу загинуло четверо людей, постраждали 14, зокрема, шестирічна дитина. Вона госпіталізації не потребувала. Всього госпіталізовано з пораненнями вісім цивільних.

Також протягом доби орки обстрілювали населені пункти Харківського та Богодухівського районів області, були зруйновані житлові будинки та господарчі споруди. В області протягом доби з пораненнями госпіталізована людина.

На лінії зіткнення тривають активні бойові дії. Ворог використовує проти ЗСУ ствольну та реактивну артилерію, авіацію. Наші захисники дають ворогу рішучу відсіч, знищуючи живу силу і техніку. Підтримуємо наших бійців та працюємо на перемогу! - додав Синєгубов.

Своєю чергою мер Харкова Ігор Терехов просить жителів Новобаварського та Холодногірського районів бути обережними через боєприпаси, які не розірвалися.

Жителів Новобаварського та Холодногірського районів прошу бути вкрай обережними. Після вчорашнього обстрілу міста там багато касет, що не розірвалися, від боєприпасів. Не наближайтесь до незнайомих предметів, - сказав Ігор Терехов.

Нагадаємо, вночі,  31 серпня, російські орки завдали удару по центральній частині Краматорська в Донецькій області, в результаті чого є поранені люди.

Читайте також

1