Орки обстріляли низку областей України: є жертва

Загинула жінка після обстрілу Кривого Рогу
Орки обстріляли низку областей України: є жертва
Війна в Україні facebook.com/MinistryofDefence.UA

Сьогодні вранці, 9 червня, російські орки завдали ракетні удари по Дніпропетровській, Сумській, Запорізькій областях та Харкову.

Про обстріли в Кривому Розі Дніпропетровської області розповів начальник Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул у Telegram.

Уточнення по ранковому обстрілу Інгульця. РСЗВ "Торнадо-С" калібр 300 мм (зона ураження з модернізованим БК - до 120 км). Обстріл з дистанції понад 70 км з району між н.п. Новорайськ та н. п. Костирка окупованої орками частини Херсонської області. 10 ракет - і осколкові, і касетні БК. Постріл "в ту сторону", просто по центру мирного житлового масиву з великим розльотом ракет, - сказав Олександр Вілкул.

Він зазначив, що внаслідок ворожого обстрілу загинула 41-річна жінка. Ураження області серця і печінки отримали дівчинка 2002 року народження. Також 43-річний чоловік отримав множинні осколкові поранення. Його стан середньої тяжкості.

Своєю чергою за повідомленням голови Сумської ОВА Дмитра Живицького, російський гелікоптер випустив дві ракети по Білопільській громаді. Тоді як о пів на восьму випустили п'ять ракет з реактивних систем залпового вогню по Хотінській громаді. Також російський гелікоптер обстріляв Миропільську громаду близько 07:45.

Інформація про постраждалих та руйнування уточнюється, - сказав Дмитро Живицький.

У Запорізькій обласній військовій адміністрації розповіли, що орки 43 рази обстріляли позиції ЗСУ, застосовуючи танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення.

У Запорізькій області за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у районах населених пунктів Приморське, Оріхів, Гуляйполе. Надійшло 21 повідомлення про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів російськими окупаційними військами, - йшлося в повідомленні.

Також голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що орки завдали ракетного удару по житловому районі Харкова.

За попередніми даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, внаслідок удару отримали легкі ушкодження 4 людини. Медики надають всю необхідну допомогу, - сказав Олег Синєгубов.

Нагадаємо, в Чернівській області російські орки обстріляли з "Градів" пасовище з коровами.

Читайте також

1