Ослабить позицію України щодо Криму: Денисенко пояснив, чому не потрібно визнавати незалежність Косова

Ні Сербія, ні Косово не хочуть військового конфлікту
Ослабить позицію України щодо Криму: Денисенко пояснив, чому не потрібно визнавати незалежність Косова
Ситуація в Косово, фото з відкритих джерел
1 Серпня 2022, 12:05
читать на русском

Радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко заявив, що Україні не можна визнавати незалежність Косово, адже це може ослабити нашу позицію щодо Криму.

Про це він повідомив під час телемарафону.

Ні, ні в якому разі. Це роблять або корисні ідіоти, або проросійські боти. Казус Косово, це той самий казус, що і Криму. Якщо ми визнаємо Косово, то після цього ми маємо говорити, що наша позиція щодо українського Криму є набагато слабшою, - сказав Вадим Денисенко.

За його словами, ні Сербія, ні Косово не хочуть військового конфлікту.

Нагадаємо, з 1 серпня у Косово повинні були розпочати видачу в'їзних-виїзних документів для всіх громадян Сербії. У зв'язку з введенням нових документів влада Косово не визнаватиме сербських документів.

Також повинні була розпочатися перереєстрація автомобілів з виданими сербськими номерами, які містять позначення міст Косово. Таким чином нові номери повинні отримати 10 тисяч автомобілів зі знаками KM (Косовська Митровиця), PZ (Призрен), UR (Ферізай).

Довідково. Косово має статус частково визнаної держави, його незалежність визнали більшість країн Європи, крім Іспанії та Словаччини. Україна також не визнала Косово, адже вважає цю територію частиною Сербії. Проте з 2019 року Україна визнає косовські паспорти на оформлення віз.

1