Останні теплі дні: синоптики попередили про нову порцію холоду наступного тижня

До понеділка, 16 жовтня, українці можуть грітися на сонечку та гуляти на свіжому повітрі
Останні теплі дні: синоптики попередили про нову порцію холоду наступного тижня
Осіння погода (фото: Parlament)
12 Жовтня 2023, 15:33
читать на русском

У п'ятницю, 13 жовтня, в Україні буде досить тепло, хоча місцями можуть бути дощі. Щоправда, незабаром прийде суттєве похолодання.

Про це йдеться у прогнозі синоптика Наталки Діденко у Facebook.

За словами синоптика, поки можна порадіти теплій погоді.

"13 жовтня Україну перетинатиме атмосферний фронт, тому на заході, півночі, у центрі, на Харківщині та Одещині місцями пройде невеликий дощ", - розповіла вона.

Діденко зазначила, що у більшості областей сходу та півдня - без опадів.

"Впродовж завтрашнього дня очікується +14...+18 градусів, на півдні та заході +16...+22 градуси. Вітер буде в Україні переважно північно-західний, помірний", - констатувала вона.

У Києві у п'ятницю пройде місцями невеликий дощ, максимальна температура повітря становитиме ще комфортні значення, +17,+18 градусів.

"В суботу в Києві буде сухо, сонячно й тепло.Неділя трохи збавить градуси, набіжать хмари та пройде дощ", - додала Діденко.

За її даними, вже у понеділок, 16 жовтня, "розпочнеться холодяка".

Нагадаємо, що завідувачка відділу кліматичних досліджень та довгострокових прогнозів погоди "Укргідрометцентру" Вазіра Мартазінова вважає, що жовтень 2023 року в Україні розпочнеться різким похолоданням, після якого вже не варто очікувати бабиного літа. Крім того, цікаво складеться ситуація з опадами протягом місяця.

Читайте також

1