Освітній Telegram-бот запрацював в Україні: допоможе знайти школу та садочок

Чатбот створений за підтримки Швейцарії
Головне
Освітній Telegram-бот запрацював в Україні: допоможе знайти школу та садочок
Телефон, інтернет Фото: Pexels
18 Квітня 2022, 17:22
читать на русском

В Україні запрацював освітній чатбот EducationUaBot для школярів, студентів чи їхніх батьків, а також для вчителів та науковців. Він допоможе знайти освітні заклади та відновити документи.

Про це повідомило Міністерство освіти і науки України у Facebook.

17 квітня 2022 року команда Міністерства освіти і науки України за підтримки Швейцарії у партнерстві зі швейцарсько-українським проєктом DECIDE (Decentralization for Improved Democratic Education) презентувала освітній чат-бот EducationUaBot, – зазначили у відомстві.

Чатбот @EducationUaBot допоможе знайти необхідну інформацію про:

  • пошук садочка, школи або коледжу за кордоном;
  • онлайн-навчання в Україні;
  • відновлення особистих документів про освіту;
  • продовження викладання та роботи під час війни.

Крім того, за допомогою чатбота можна дізнатися про повернення до навчання (незалежно від того, де ви чи ваша дитина перебуває).

Попри жорстоку війну росії в Україні та високий рівень небезпеки учасників освітнього процесу, ми продовжуємо створювати нові шляхи для комунікації та допомоги. Нашими головними завданнями є збереження здоров’я та життя учнів, студентів, їхніх батьків, вчителів і науковців, а також створення належних умов для роботи, навчання та саморозвитку, – зазначив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Від початку повномасштабного нападу росії на Україну окупанти завдали українській освіті збитків на понад 5 мільярдів доларів. Попередньо, в Україні повністю зруйнований 91 заклад освіти, а частково пошкоджені – 923.

Нагадаємо, що в Україні запустили офіційний телеграм-бот @Evacuation2022_bot та сайт підтримки evacuation2022.com для організації евакуації населення.

Читайте також

1