Отримання пенсій та соцвиплат на деокупованих територіях: що потрібно знати

Всі українці отримають нараховані державою виплати
Головне
Отримання пенсій та соцвиплат на деокупованих територіях: що потрібно знати
Гроші / Фото: Pexels
17 Вересня 2022, 22:06
читать на русском

Під час воєнного стану в Україні уряд визначив додаткові можливості для отримання пенсій або грошової допомоги на деокупованих територіях та в громадах, що перебувають в районах бойових дій.

Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики.

Зазначається, що фінансування пенсій на тимчасово окупованих територіях не припинялося. І на деокупованих територіях не скрізь розпочали роботу банки. Однак всі громадяни отримають нараховані державою кошти.

Мешканці деокупованих територій, яким нараховуються виплати на картку, зможуть отримати гроші на руки. Для цього необхідно подати у будь-який орган місцевого самоврядування заяву про нарахування пенсії готівкою, тобто Пенсійний фонд її отримає через сільського, селищного, міського голову, старосту, начальника військової адміністрації населеного пункту, - кажуть у Мінсоці.

Гроші доставлятиме "Укрпошта". Однак, коли пошта не має можливості здійснювати виплату і доставку пенсій, вони будуть перераховуватися на поточні рахунки, відкриті в АТ "Ощадбанк" за зверненням органів Пенсійного фонду України.

Якщо на деокупованих територіях в "Укрпошти" з’явиться технічна можливість відновити роботу, тоді АТ Ощадбанк повертає кошти, і виплату пенсії отримувачу здійснюватиме "Укрпошта", як і до того за місцем проживання.

Нагадаємо, для українців, які є переселенцями з Криму та Севастополя, спростять процедуру оформлення пенсій.

1