Отримати статус безробітного онлайн можна у Дії

Держава гарантує виплати за втрату роботи
Отримати статус безробітного онлайн можна у Дії
Застосунок Дія Фото: thedigital.gov.ua
12 Липня 2022, 22:12
читать на русском

У застосунку та на порталі "Дія" можна отримати статус безробітного онлайн.

Спрощена реєстрація безробітної особи доступна людям, які втратили роботу або можливість працювати та отримувати прибуток під час воєнного стану. Послуга доступна тільки людям, які є у переліку застрахованих осіб, що надав Пенсійний фонд України, а також людям, чиї місця роботи на території тимчасової окупації чи ведення активних бойових дій.

Як отримати послугу онлайн:

  1. Зареєструйтеся або авторизуйтеся на порталі в кабінеті громадянина на diia.gov.ua за допомогою електронного підпису чи Bank ID.
  2. Виберіть послугу отримання статусу безробітного.
  3. Підтвердьте втрату роботи або можливості працювати та отримувати прибуток, а також те, що ви не є студентом денної форми навчання.
  4. Виберіть центр зайнятості, який вам буде зручно відвідувати.

Рішення щодо надання статусу безробіття та призначення виплат допомоги по безробіттю приймає Державний центр зайнятості, повідомлення про прийняте рішення ви отримаєте на електронну пошту, додатково статус заявки можете перевірити в особистому кабінеті на порталі Дія.

Хто може подати заявку на отримання статусу безробітного?

Застраховані особи, які втратили роботу або можливість працювати та отримувати прибуток у воєнний час та місця роботи яких на території тимчасової окупації чи ведення активних бойових дій.

Які документи потрібні для отримання послуги?

Для отримання послуги завантаження будь-яких документів непотрібне.

Що робити, якщо я не відповідаю вимогам послуги?

Якшо ви не відповідаєте вимогам послуги, але бажаєте отримати статус безробітного та призначення виплат допомоги по безробіттю, можете скористатись послугою Допомога по безробіттю на порталі Дія.

Чи можна вказати іншу картку для отримання виплат, крім єПідтримки?

Виплати допомоги по безробіттю за цією послугою надходять виключно на картку єПідтримка.

На порталі Дія отримати статус безробітного можна тут. Якщо знайдете нову роботу, скасувати цей статус модна за кілька кліків тут

Покрокова інструкція, як онлайн подати заяви на порталі.

Нагадаємо, починаючи з 8 березня українці могли отримати допомогу у 6500 гривень в межах державної програми "єПідтримка". Загалом гроші отримували люди в областях, де ведуться найактивніші бойові дії.

1