Отруєння Навального визнають 56 країн

Країни-учасниці також висловили "занепокоєння"
Отруєння Навального визнають 56 країн
Олексій Навальний (фото: з відкритих джерел)
2 Грудня 2020, 02:06
читать на русском

Довіру до висновку Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) про те, що російського опозиціонера отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новачок", висловили 56 країн-учасниць організації. Всього їх 193.

Про це пише DW.

До заяви приєдналися, зокрема, всі країни ЄС, Україна, Норвегія, Албанія, Чорногорія, Австралія, США, Канада, Нова Зеландія та інші. Документ, був представлений на 25-й сесії Конференції держав-учасниць ОЗХЗ.

Читайте також

Країни-учасниці також висловили "занепокоєння" тим, що речовина того ж типу була застосована проти колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в британському Солсбері у 2018 році.

Використання хімічної зброї неприпустиме за жодних обставин і викликає побоювання, - йдеться в заяві.

Країни закликали Росію до оперативного та прозорого розслідування факту отруєння Навального.

Нагадаємо, що західні спецслужби заявили, що за отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального стоїть Федеральна служба безпеки Росії.

Висновки щодо причетності ФСБ підтримали спецслужби Великої Британії, Німеччини та Франції. Через цей висновок країни ЄС і Британія запровадили санкції стосовно голови ФСБ Алєксандра Бортнікова.

У рішенні про санкції йшлося, що керівник російської спецслужби "надавав підтримку" людям, які отруїли Навального або мали до цього відношення.