Отруєння в Коломиї: кількість постраждалих стрімко зростає

Вже майже 200 людей звернулись до лікарів
Отруєння в Коломиї: кількість постраждалих стрімко зростає
28 Вересня 2020, 11:57
читать на русском

У місті Коломия Івано-Франківської області кількість хворих, які постраждали внаслідок отруєння, досягла 194 людей.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

В період з 24 по 27 вересня до лікувальних закладів, з попереднім діагнозом гостра кишкова інфекція звернулося 194 особи (за добу 6 осіб). 59 осіб госпіталізовано та 135 осіб перебувають на амбулаторному лікуванні (вживали їжу в їдальні ТОВ "Леоні", Коломия). Проводиться комплекс протиепідемічних та санітарно-гігієнічних заходів, - зазначено у повідомленні.

Читайте також

Встановлено, що їдальню на заводі "Леон", де отруїлися більш як сто людей, обслуговує ТОВ "Фабрика їжі". Продукцію, з якої на заводі готували обід, для "Фабрики їжі" постачало ТОВ "ІКО ІФ".

Його керівниця Оксана Луців телефоном повідомила, що на підприємстві розпочалася перевірка.

Зараз у нас іде перевірка. Ми дивимося весь ланцюг – від надходження сировини до її виготовлення. З’ясовуємо цю ситуацію. Можу сказати з впевненістю, що наша сировина не могла спричинити таке масове отруєння. Це не ми постачали. Це наші постачальники – фірма, яка надавала послуги з харчування. Скільки вони там продавали, то знають лише вони. Продукції закупили близько 75 кілограмів. Це були купати свинні, – пояснила Луців.

Керівник ТОВ "Фабрика їжі" називати свої ім’я та прізвище на камеру відмовився, як і від коментарів. Пообіцяв, що розповість усе в понеділок, 28 вересня, інформує Суспільне.

Нагадаємо, що постраждалі вживали їжу в їдальні ТОВ "Леон". Фахівці ще досліджують, що могло стати причиною отруєння, однак більшість хворих нарікають на сосиски.  Спочатку повідомлялося про 101 постраждалого внаслідок отруєння в Коломиї, з них 44 були госпіталізовані.