Ожеледиця та сніголавинна небезпека: синоптики оголосили перший рівень небезпечності

Опади у більшості областей припиняться
Ожеледиця та сніголавинна небезпека: синоптики оголосили перший рівень небезпечності
Погода, зима, сніг Фото: facebook.com/alyona.bylim
10 Січня 2022, 10:02
читать на русском

Попередження про погіршення погодних умов діє 10 січня на території України.

За даними Укргідрометцентру, у понеділок на дорогах країни очікується ожеледиця. Оголошено перший рівень небезпечності, жовтий.

Синоптики також попереджають, що сьогодні, у зв’язку зі снігопадами на високогір'ї Закарпатської та Івано-Франківської областей очікується значна сніголавинна небезпека - діє третій рівень небезпечності.

Український гідрометеорологічний центр прогнозує, що вдень в Україні опадів не буде. Тільки у східній частині місцями невеликий сніг, мокрий сніг, подекуди налипання мокрого снігу та ожеледь.

Вітер південно-східний з переходом на північно-західний, 7-12 м/с.

Температура повітря у Карпатському регіоні вдень від 3 градусів морозу до 2 тепла, у південній частині вдень від 1 до 6 градусів тепла, в Криму плюс 7-12.

У Київській області на дорогах ожеледиця, вітер південно-східний з переходом на північно-західний, 7-12 м/с.

Температура повітря вдень від 3 морозу до 2 градусів тепла, а в Києві вдень 1-3 градуси морозу. У ніч з 10 на 11 січня в столиці очікується значне похолодання - до мінус 15 градусів.

У КМДА зазначили, що після вчорашнього снігопаду вулиці Києва досі розчищають комунальники.

З вечора на дорогах, мостах і тротуарах працює 345 одиниць спецтехніки. Серед них 121 одиниця – для очистки тротуарів і велодоріжок, - пишуть столичні комслужби.

Зокрема, вузькі доріжки, пішохідні переходи, зупинки громадського транспорту, сходи розчищають 330 працівників у складі 52 бригад з ручного прибирання.

Нагадаємо, другий місяць зими буде теплим та з опадами у вигляді снігу і дощу. Погода в Україні буде близькою до кліматичної норми.

Читайте також