П'ятеро вбитих та шість поранених: рашисти розстрілювали автомобілі з мирними мешканцями на Київщині

Окупанти атакували 10 цивільних автомобілів під час захоплення Гостомеля
П'ятеро вбитих та шість поранених: рашисти розстрілювали автомобілі з мирними мешканцями на Київщині
Автомобіль, який обстріляли російські окупанти / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
28 Вересня 2022, 15:07
читать на русском

Правоохоронці ідентифікували п’ятьох російських військовослужбовців, які розстріляли 10 цивільних автомобілів з мирними мешканцями під час окупації смт Гостомель Київської області.

Як повідомили у столичній прокуратурі, їм заочно повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством.

Повідомляється, що 25 лютого 2022 військовослужбовці зведеного загону підрозділів Росгвардії з міст Кемерово та Новокузнецька Кемеровської області, а також загону мобільного особливого призначення по Красноярському краю зайняли позиції в смт Гостомель.

Перебуваючи в районі вулиць Шевченка та Свято-Покровської, російські військові упродовж понад шести годин розстрілювали цивільні автомобілі з мирними мешканцями, які намагалися виїхати із зони бойових дій у напрямку Києва. Внаслідок обстрілів загинуло п’ятеро людей, ще шестеро отримали поранення. У ході слідства встановлено 11 потерпілих та 41 свідок, призначено 57 експертиз, проведено 9 слідчих експериментів. Крім того, правоохоронці отримали відео з камер, розташованих поруч із місцем злочину, а також відеозапис свідка жахливих подій, - кажуть у прокуратурі.

За результатами проведення комплексу слідчих дій слідчі та прокурори здобули безпрецедентні докази умисних вбивств цивільного населення російською армією.

Наразі слідством ідентифіковано п’ятьох військовослужбовців РФ – це командир підрозділу ЗМОП рф по Красноярському краю, його заступник та військовослужбовець з командного складу управління росгвардії по Красноярському краю, які віддавали злочинні накази стріляти по цивільних, а також двоє військовослужбовців ЗМОП та росгвардії.

Фото: https://www.facebook.com/SecurSerUkraine/

Наразі тривають заходи із встановлення інших російських військовослужбовців, причетних до розстрілу цивільних в Гостомелі.

Нагадаємо, СБУ повідомила про підозру приятелю глави Чечні рамзана кадирова, який катував неповнолітнього під час окупації Київщини.

1