Папа Римський Франциск вперше в історії прибув до Іраку

У турне він відвідає чотири міста
Папа Римський Франциск вперше в історії прибув до Іраку
Папа Римський фото: Yara Nardi
5 Березня 2021, 15:38
читать на русском

Папа Римський Франциск вперше в історії прибув до Іраку на чотири дні, щоб зустрітись з представниками керівництва країни і духовенства, а також відслужити месу.

Про це повідомляє  агентство Reuters.

Літак Alitalia, на борту якого перебував Папа зі своїм супроводом, працівниками служби безпеки та близько 75 журналістами, приземлився в міжнародному аеропорту Багдада.

Це знакова поїздка, і це обов'язок перед країною, яка зазнавала мучеництва протягом багатьох років, - прокоментував Папа Франциск.

Зазначається, що у турне Франциск відвідає чотири міста, включаючи райони, недоступні для більшості іноземних високопоставлених священнослужителів.

Він відслужить месу в багдадській церкві, зустрінеться з провідним іракським мусульманським священнослужителем-шиїтом в південному місті Наджаф і відправиться на північ в Мосул, колишній бастіон терористичного угруповання "Ісламська держава".

Франциск зустрінеться з духовенством Багдадської церкви, де ісламістські бойовики вбили понад 50 віруючих у 2010 році.

Понтифік відвідає Ур, місце народження пророка Авраама, якого поважають християни, мусульмани і євреї, і зустрінеться з шанованим високопоставленим мусульманським священнослужителем Іраку, 90-річним аятолою Алі ас-Сістані.

Читайте також

Нагадаємо, що у середу 10 ракет впали на авіабазу, на якій розміщені сили США, міжнародної коаліції та Іраку. Через кілька годин після атаки Папа Франциск підтвердив, що не скасує свій візит.

Він сказав, що іракських християн не можна "підвести вдруге" після того, як Папа Іван Павло II скасував плани поїздки в 1999 році.

1