Парад планет улітку: дивовижне явище буде особливо помітним 27 червня

Меркурій, Венера, Марс, Юпітер, Сатурн вишикуються на небі
Парад планет улітку: дивовижне явище буде особливо помітним 27 червня
Планети Фото ZCH Csaba: https://www.pexels.com
23 Червня 2022, 16:46
читать на русском

До кінця червня відбуватиметься парад планет, за яким можна спостерігати без телескопа.

ScienceAlert повідомляє, що всі п’ять планет, які ми можемо побачити неозброєним оком – Меркурій, Венера, Марс, Юпітер, Сатурн – вишикуються на небі.

27 червня, за даними видання, між Венерою і Марсом має з’явитися спадний серп Місяця. Меркурій також буде добре видно 27 червня. Саме цього дня  планетарне шоу має бути видно приблизно годину.

Парад планет – це красиве астрономічне явище, при якому відразу кілька планет Сонячної системи опиняються по одну сторону від Сонця візуально недалеко одна від одної. Земний спостерігач при цьому бачить їх практично в одному секторі неба. Це досить рідкісне явище.

Чи може парад планет вплинути на здоров'я

Деякі вважають, що під час параду планет у людей може погіршитися здоров'я, однак наукових підтверджень цьому немає. Проте астрономи не радять планувати на цей день прийняття важливих рішень.

Нагадаємо, на відміну від червня, який був дуже спокійним за активністю Сонця, липень буде дуже насиченим на магнітні бурі. Для тих, хто має хронічні захворювання, рекомендується не перенапружувати свій організм, а також підтримувати контакт із близькими.

1