Партнерство заради розвитку наукового потенціалу в Харкові: SENATE + SYNERGY

Компанії створили Офіс трансферу технологій, де молодь презентуватиме свої стартапи
Партнерство заради розвитку наукового потенціалу в Харкові: SENATE + SYNERGY
Партнерство заради розвитку наукового потенціалу в Харкові: SENATE + SYNERGY
14 Квітня 2021, 10:00
читать на русском

Для розвитку наукового потенціалу у молоді у Харкові вирішили об'єднати свої зусилля дві успішні компанії: SENATE - інвестиційно-консалтинговий партнер, головними завданнями якого є інвестування в технологічні стартапи, допомога в масштабуванні і виведення продуктів на міжнародні ринки і SYNERGY - єдиний науковий парк в Україні, офіційно підтверджений Міжнародною Асоціацією наукових парків IASP.

Про це пише kh.vgorode.ua.

На базі наукового парку SYNERGY за підтримки компанії SENATE, створений Офіс трансферу технологій, де талановита молодь зможе презентувати свої стартапи і проєкти, пов'язані з:

  • енергоефективними технологіями;
  • передовими виробничими технологіями;
  • інформаційними технологіями;
  • робототехнікою і безпілотними системами;
  • військовими і охоронними системами.

Як зазначив директор наукового парку Вадим Хачатрян - на базі SYNERGY, після створення Офісу трансферу технологій надаються можливості не тільки для навчання студентів, але також проводяться Пітч - зустрічі організаторів стартапів з інвесторами, для залучення інвестицій в проєкти для їх розвитку і масштабування.

В результаті співпраці з компанією SENATE талановиті стартапи отримають підтримку, а молоді підприємці знайдуть своїх інвесторів.

Розробники проєктів зможуть повною мірою використовувати сервісну інфраструктуру наукового парку:

  • лабораторії: робототехніки, VR, Smart, Interactive;
  • IT - cluster;
  • EDU - cluster.

Якісна і конкурентна наукова база дозволить впровадити в життя ідеї української талановитої молоді.

За словами співзасновника компанії SENATE Вадима Синьогіна (досьє Синьогіна), для розвитку освіти нашій країні потрібні інвестиції, в тому числі й іноземні.

Співпраця з науковим парком дає можливість залучення таких інвестицій в українські проєкти для підтримки талановитої студентської молоді, а також розвитку малого і середнього бізнесу. Офіс трансферу технологій на базі SYNERGY, допоможе презентувати інноваційні стартап-проєкти, наші IT - експерти і фахівці проведуть необхідні експертизи проєктів і допоможуть втілити ідеї в реальність. Для пошуку стартапів і ідей проводяться пітчинг, олімпіади, організовуються бізнес-інкубатори і багато іншого, - розповів Синьогін.

Сьогодні ОАЕ стали тією точкою, яка поєднала офіс трансферу технологій, на якій кращі студенти презентують нові ідеї, з венчурними фондами, Fаmily-офісами, великим бізнесом, а також отримали зворотний зв'язок по тих проєктах, де це необхідно. Таким чином ми максимально підтримуємо розвиток інноваційних технологій в Україні і презентуємо найкращі стартапи на світових майданчиках, для залучення інвестицій. Команда SENATE співпрацює з найбільшими бізнес-клубами і їх учасниками, з хедлайнерами світових конференцій та заходів, активно і успішно займається розвитком інноваційних стартап-проєктів і пошуком інвестицій. Метою об'єднання зусиль обох команд є відкриття нових перспектив розвитку інноваційних технологій в рамках України і в світі.

1