Паштет з квасолі: смачна намазка на хліб, яка готується за 20 хвилин

Паштет з білої квасолі — дуже проста і неймовірно смачна намазка
Паштет з квасолі: смачна намазка на хліб, яка готується за 20 хвилин
Паштет з білої квасолі
5 Червня 2024, 22:26
читать на русском

Польський паштет з білої квасолі — проста і популярна намазка для свят. Її подають на теплих тостах або з овочевими паличками. Готується всього за 20-25 хвилин.

Рецептом страви, яку можна подавати з хлібними паличками, крекерами, сирами, в’яленим м’ясом або овочами, поділилося видання shuba. До сендвіча з паштетом добре підходять солодкий перець, редиска, помідори чері, свіжий та солоний огірок, в’ялені томати. Краще готувати паштет у великих кількостях, адже він швидко з'їдається.

Інгредієнти:

  • Квасоля біла консервована - 400 г;
  • Корінь селери - 150 г;
  • Цибуля порей - 1 шт.;
  • Часник, зубчики - 2 шт.;
  • Оливкова олія - 3 ст. ложки;
  • Сіль, перець мелений, сушений чебрець, лавровий лист - за смаком;
  • Гвоздика - 1 шт.;
  • Вода - 60 мл;
  • Гілочка петрушки;
  • Лимонний сік - 1 ч. ложка.

Спосіб приготування:

1. Квасолю потрібно відцідити на сито, а очищену селеру порізати кубиками. Часник натріть на тертці.

2. Візьміть білу частину цибулі порею, а зелену використайте для бульйону або відвару. Цибулю розріжте навпіл та скибочками по 1 см.

3. Посмажте селеру, цибулю порей та половину підготовленого часнику у каструлі або глибокій сковорідці, куди додайте 2 столові ложки оливкової олії. Помішуйте протягом 5 хвилин, щоб не пригоріло. Додайте спеції, перемішайте і вливайте воду. Накрийте кришкою і залиште на кілька хвилин, щоб селера стала м'якою, а вона увібралася в овочі.

4. З готових овочів заберіть листя та гвоздику, перекладіть їх в блендер або кухонний комбайн, додайте квасолю, свіжий частик, столову ложку оливкової олії, петрушку, лимонний сік і збийте.

5. Збийте масу блендером, щоб утворилася паста. Спробуйте і за необхідності додайте спеції. Смакуйте на здоров'я!

Читайте також

1