Компенсація за генератори: як отримати та що для цього потрібно
![Паштет з квасолі: смачна намазка на хліб, яка готується за 20 хвилин Паштет з квасолі: смачна намазка на хліб, яка готується за 20 хвилин](https://parlament.ua/wp-content/cache/thumb/51/034c204695e3f51_759x425.jpeg)
Польський паштет з білої квасолі — проста і популярна намазка для свят. Її подають на теплих тостах або з овочевими паличками. Готується всього за 20-25 хвилин.
Рецептом страви, яку можна подавати з хлібними паличками, крекерами, сирами, в’яленим м’ясом або овочами, поділилося видання shuba. До сендвіча з паштетом добре підходять солодкий перець, редиска, помідори чері, свіжий та солоний огірок, в’ялені томати. Краще готувати паштет у великих кількостях, адже він швидко з'їдається.
Інгредієнти:
- Квасоля біла консервована - 400 г;
- Корінь селери - 150 г;
- Цибуля порей - 1 шт.;
- Часник, зубчики - 2 шт.;
- Оливкова олія - 3 ст. ложки;
- Сіль, перець мелений, сушений чебрець, лавровий лист - за смаком;
- Гвоздика - 1 шт.;
- Вода - 60 мл;
- Гілочка петрушки;
- Лимонний сік - 1 ч. ложка.
Спосіб приготування:
1. Квасолю потрібно відцідити на сито, а очищену селеру порізати кубиками. Часник натріть на тертці.
2. Візьміть білу частину цибулі порею, а зелену використайте для бульйону або відвару. Цибулю розріжте навпіл та скибочками по 1 см.
3. Посмажте селеру, цибулю порей та половину підготовленого часнику у каструлі або глибокій сковорідці, куди додайте 2 столові ложки оливкової олії. Помішуйте протягом 5 хвилин, щоб не пригоріло. Додайте спеції, перемішайте і вливайте воду. Накрийте кришкою і залиште на кілька хвилин, щоб селера стала м'якою, а вона увібралася в овочі.
4. З готових овочів заберіть листя та гвоздику, перекладіть їх в блендер або кухонний комбайн, додайте квасолю, свіжий частик, столову ложку оливкової олії, петрушку, лимонний сік і збийте.
5. Збийте масу блендером, щоб утворилася паста. Спробуйте і за необхідності додайте спеції. Смакуйте на здоров'я!
Читайте також