Чи можуть забрати водійські права у ухилянтів: пояснення юриста
Класичний узбецький плов має дуже складну технологію, тому розповідаємо, як приготувати плов за допомогою альтернативних варіантів рецептури.
Плов з куркою і бараниною
- М'ясо - 1 кг
- Рис - 1 кг
- Морква-1 кг
- Цибуля ріпчаста - 4 шт.
- Часник - 2 головки
- Перець гострий свіжий - 2 стручки
- Зіра або інші прянощі - до свого смаку
- Сіль - до свого смаку
- Масло рослинне - 250-300 мл
М'ясо вимити, нарізати шматочками. Лук очистити, подрібнити, моркву нарізати брусочками. Казан розігріти, додати олію і обсмажити цибулю до золотистого відтінку. Викласти м'ясо, обсмажити до готовності. Додати моркву, знову обсмажити, посолити і всипати спеції.
Рис промити, засипати в казан, перемішати і залити окропом так, щоб вода покривала крупу на 2-2.5 см. Довести до кипіння, не накриваючи кришкою, в разі потреби посолити. Після закипання додати часник і гострий перець. Зменшити вогонь до мінімального, накрити кришкою і залишити на 20 хвилин. Після цього перевірити плов і, якщо рис сирий, додати води. Варити до готовності, потім вимкнути і залишити на 15 хвилин - настоюватися.
"Швидкий" плов
- Свинина - 600 г
- Рис - 1,5 ст
- Морква - 1 шт.
- Цибуля ріпчаста - 2 шт.
- Масло рослинне - 30 г
- Сіль - до свого смаку
- Перець - до свого смаку
- Цукор - 0,5 ч.л
- Приправа для плову - 0,5 ч.л
М'ясо вимити, обсушити, нарізати порційними шматками по 2 см в діаметрі. Змастити сковороду олією, обсмажити на ній свинину до золотистої скоринки. Моркву очистити, вимити, натерти на тертці або нарізати соломкою. Лук також очистити, нарізати півкільцями.
Свинину викласти в казанок, а в сковороду - цибулю і моркву. Тушкувати 2-3 хвилини, потім додати до м'яса. Закип'ятити чайник, м'ясо з овочами перемішати і залити гарячою водою. Посолити, поперчити, додати спеції, і цукор, довести блюдо до кипіння. Рис промити, викласти на свинину. Якщо потрібно - залити водою (вона повинна покривати рис на 2-2.5 см). Накрити кришкою, поставити мінімальний вогонь і готувати плов 40-45 хвилин.
Плов з яловичиною
- Яловичина (м'якуш) - 700 г
- Рис довгозернистий - 500 г
- Морква - 300 г
- Цибуля ріпчаста - 300 г
- Часник - 1 головка
- Олія – 100 г
- Зіра (насіння) - 0,5 ст.л
- Барбарис сушений - 0,5 ст.л
- Куркума мелена - 0,5 ч.л
- Перець червоний гострий мелений - до свого смаку
- Перець чорний мелений - до свого смаку
- Сіль - до свого смаку
Цибулю очистити і нарізати півкільцями, обсмажити в казані на розігрітій олії. Яловичину вимити, обсушити, нарізати довільними шматочками. Покласти м'ясо в казан і смажити з цибулею 10 хвилин. Моркву очистити, нарізати брусочками. Додати до м'яса, тушкувати 5-7 хвилин.
Всипати всі спеції, які вказані в рецепті, перемішати. Влити гарячу воду і тушкувати плов 30-40 хвилин. Рис промити, викласти на яловичину і залити водою, щоб вона покривала крупу на 2-2.5 см. Після цього готувати плов 10-15 хвилин. Часник очистити від лушпиння, цілком викласти на плов. Дерев'яною шпажкою виконати отвори в рисі, накрити казан кришкою, готувати плов ще 20 хвилин. Перед подачею перемішати.
Читайте також