Тарифи, пенсії, субсидії: що зміниться для українців з 1 травня
Ікра з буряка - це смачна закуска, яка відзначається своєю простотою. Її можна споживати як відразу, так і заготовити на зиму. Багато гурманів вважають, що вона смачніша за будь-які намазки на хліб.
Інгредієнти:
- 500 гр. буряка;
- 2 цибулини;
- 1 солодкий перець;
- 300 гр. свіжих помідорів;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- сіль ~ 1 ч. л. без гірки;
- перець за смаком;
- часник — 2-3 зубчики;
- лавровий лист — 1 шт.
Приготування:
Нарізати цибулю і обсмажити в олії кілька хвилин. Потім відправити до цибулі солодкий перець, продовжувати обсмажувати.
Натерти буряк на терці. Відправити до обсмаженої цибулі з перцем.
Тим часом натерти помідори на тертці, відправити м'якуш до овочів. Накрити кришкою та тушкувати на середньому вогні близько 15 хвилин. Потім посолити та тушкувати ще 5-7 хвилин, щоб випарувати всю вологу.
В кінці додати часник через прес, чорний перець та лавровий лист, перемішати і дати настоятися. А потім подавати "ікру" з зеленню на тостах. Або ж як салат до будь-якого гарніру чи страв із м’яса й риби.
Читайте також