Пенсійне посвідчення у Дії: як оформити документ

Документ тепер доступний в мобільному застосунку
Пенсійне посвідчення у Дії: як оформити документ
Чоловік з телефоном (фото: Pexels)
6 Вересня 2022, 06:26
читать на русском

Пенсійне посвідчення стало доступним для українців у вигляді цифрового документа у мобільному застосунку "Дія".

Як повідомили у Пенсійному фонді (ПФУ), "електронне відображення пенсійного посвідчення з’явиться у тих громадян, хто отримував посвідчення після 2014 року".

  • Пенсійне посвідчення одержувача пенсії за віком підтягнеться в Дії автоматично, одержувачам інших видів пенсії необхідно завантажити посвідчення самостійно.
  • Пенсіонерам, які отримували пенсійні посвідчення у вигляді книжечки, для можливості відображення в Дії слід замінити посвідчення, звернувшись до Пенсійного фонду України online (через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Фонду) або до будь-якого з сервісних центрів ПФУ.

Зазначається, що електронне відображення пенсійного посвідчення має таку ж юридичну силу як і пенсійне посвідчення, отримане в Пенсійному фонді України та підтверджує призначення пенсії.

Як і інші документи в застосунку, пенсійне посвідчення можна буде перевірити або поділитися ним за допомогою QR-коду.

Якщо для завантаження на телефон електронного посвідчення за віком достатньо лише оновити додаток і воно підтягнеться автоматично, то спеціальне пенсійне посвідчення (отримане у зв’язку з інвалідністю, втратою годувальника тощо) потрібно завантажувати самостійно. Для цього необхідно оновити Дію до останньої версії, прогортати всі документи до крайнього та натиснути "Додати документ", потім обрати "Пенсійне посвідчення" та "Додати посвідчення".

Нагадаємо, в застосунку "Дія" відбулось велике оновлення. Там з'явились наступні послуги - шеринг авто, електронне пенсійне, посвідка на проживання, документи англійською.

1