Пенсійний калькулятор: як ним користуватися і для чого він потрібний

Цей онлайн-інструмент використовується для оцінки пенсії, враховуючи різні фактори
Пенсійний калькулятор: як ним користуватися і для чого він потрібний
Пенсіонерка зі смартфоном / Фото: Pexels
12 Липня 2023, 10:40
читать на русском

Пенсійний калькулятор в Україні дозволяє громадянам розрахувати розмір своєї майбутньої пенсії. Цей онлайн-інструмент використовується для оцінки пенсії, враховуючи різні фактори, такі як страховий стаж, заробітна плата та інше.

Про це повідомляє вебпортал ПФУ.

Щоб скористатися сервісом, необхідно зробити наступні кроки:

  • Зареєструватись на вебпорталі електронних послуг ПФУ за допомогою кваліфікованого електронного підпису.
  • Обрати алгоритм розрахунку пенсії - як за введеними даними, так і враховуючи стаж, що буде набуто на дату настання пенсійного віку.
  • Актуалізувати дані щодо трудової діяльності - доповнити періоди трудової діяльності з визначенням заробітної плати та відредагувати (за потреби) суми щомісячного заробітку.
  • Виконати розрахунок пенсії, натиснувши кнопку "Зберегти та розрахувати".
  • Переглянути дані щодо розміру майбутньої пенсії з урахуванням страхового стажу на дату розрахунку, а також протокол розрахунку.

Результати персонального розрахунку пенсії будуть доступні в особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України. Їх можна переглянути у будь-який час.

Нагадаємо, частина українських пенсіонерів має право одержувати надбавку до пенсії у розмірі понад 250 гривень. Йдеться про законну доплату за донорство тим пенсіонерам, які протягом життя систематично здавали кров і отримали звання "Почесного донора".

Читайте також

1