Пенсіонерам, що працюють, підвищать пенсії: коли та на скільки

Загалом цій категорії пенсіонерів виплати перераховують раз на два роки
Важливо
Пенсіонерам, що працюють, підвищать пенсії: коли та на скільки
Пенсіонери, пенсійне посвідчення Фото: https://t.me/verkhovnaradaukrainy/5617
6 Червня 2022, 17:41
читать на русском

Пенсіонерам, що працюють, проіндексували пенсії ще у квітня, але виплати почнуть надходити влітку. Таких пенсіонерів в Україні наразі понад 3 млн.

Як пише ТСН.ua, нарахування та реальне підвищення працюючі пенсіонери зможуть відчути, коли отримують пенсії у липні. Причиною цьому є терміни здавання податкової звітності. Доки її не надали, не можна зрозуміти хто із пенсіонерів працював, яку зарплату, з якої платився Єдиний соціальний внесок, отримував. Коли ці відомості надійдуть у податкову та Пенсійний фонд, тоді та можна буде перерахувати пенсії.

Як будуть нараховуватися пенсії пенсіонерам, що працюють

Пенсіонерам, що працюють на пенсії, соцвиплати перераховують раз на два роки. Тому, підвищену пенсію отримують ті пенсіонери, які вже попрацювали 2 роки після виходу на пенсію або якщо пройшло 2 роки після попереднього перерахунку пенсії.

Водночас пенсію за збільшенням стажу перерахують усім пенсіонерам, які працюють.

Пенсію із зарплати перерахують тим пенсіонерам у яких зарплата зараз значно вища за ту, яку вони отримували при виході на пенсію. Якщо зарплата, яку отримує пенсіонер, зараз нижча за ту, яку отримував під час виходу на пенсію - сенсу перераховувати не має, бо вона виявиться нижчою ніж ту, яку отримує зараз.

Отримувати цю пенсію пенсіонери зможуть від липня. Оскільки пенсії були підвищені у квітні, у липні пенсіонери, що працюють, зможуть отримати чотири доплати: за квітень, травень, червень і липень.

Нагадаємо, що Пенсійний фонд пропонує українцям скористатися мобільним додатком "Пенсійний фонд", у якому можна розрахувати власну пенсію за віком, подати заяву на призначення або перерахунок пенсії тощо.

Читайте також