Пенсіонери в Україні зможуть отримувати благодійні пожертви

Благодійні пожертви можуть бути знеособленими або персоналізованими
Пенсіонери в Україні зможуть отримувати благодійні пожертви
Гроші, пенсія, заощадження (Фото: pexels)
21 Січня 2023, 17:36
читать на русском

Пенсійний фонд України розробив проєкт Порядку сплати благодійної пожертви та виплати її частини пенсіонерові. Пенсіонер зможе отримати 70% від персоналізованої благодійної пожертви.

Про це стало відомо з проєкту, оприлюдненого для обговорення на сайті Федерації профспілок України (ФПУ).

Згідно з документом, благодійні пожертви можуть бути знеособленими або персоналізованими.

Якщо юридична або фізична особа надає персоналізовану благодійну пожертву, обов’язково зазначається інформація про пенсіонера, якому адресована благодійна пожертва: прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності), дата народження, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія (за наявності) та номер паспорта громадянина України.

Знеособлені благодійні пожертви та 30% персоналізованих благодійних пожертв зараховуються на видатковий рахунок ПФУ.

Крім того, не пізніше одного місяця з дня надходження коштів 70% одержаних сум персоналізованої благодійної пожертви включають в документи для виплати визначеному пенсіонерові. Фінансування здійснюється Пенсійним фондом України відповідно до дат виплати пенсії.

Нагадаємо, українські пенсіонери, які отримують пенсію у поштовому відділенні, можуть самостійно змінити спосіб її отримання. Наприклад, можуть одержувати її на банківську картку. У Міністерстві соціальної політики України нагадали, у яких випадках нарахування пенсій на картку можуть призупинити та як відновити її отримання.

Читайте також

1