У Мінсоці пояснили, коли можуть припинити нарахування пенсій на картки українців

Аби цього не сталося, картку треба використати хоча б один раз за пів року
У Мінсоці пояснили, коли можуть припинити нарахування пенсій на картки українців
Пенсіонер отримує пенсію (Фото: UA.NEWS)
19 Січня 2023, 16:16
читать на русском

Українські пенсіонери, які отримують пенсію у поштовому відділенні, можуть самостійно змінити спосіб її отримання. Наприклад, можуть одержувати її на банківську картку. У Міністерстві соціальної політики України нагадали, у яких випадках нарахування пенсій на картку можуть призупинити та як відновити її отримання.

Про це пише видання "На пенсії".

Якщо карткою, на яку нараховується пенсія, не користувалися понад шість місяців, то гроші можуть перестати надходити на неї. Щоб цього уникнути, потрібно хоча б один раз за вказаний період провести транзакцію своєю пенсійною карткою. Простими словами, потрібно здійснити хоча б невелику покупку чи зняти якусь суму.

Наприклад, можна поповнити рахунок мобільного, сплатити за комунальні послуги чи інші рахунки або розплатитися в магазині.

Виплату пенсії можна відновити і отримати кошти, що бракує. Для цього достатньо звернутися до Пенсійного фонду та підтвердити свою особу. Заступник голови Мінсоцполітики Дар'я Марчак підтвердила, що якщо пенсіонер з'являється та підтверджує свою особу, то нарахування пенсії триває.

Після перевірки даних Пенсійний фонд приймає рішення щодо відновлення пенсійних виплат протягом десяти днів з дня звернення.

Нагадаємо, частину пенсії можуть забрати у тих пенсіонерів, у яких виникла переплата з їхньої вини. Переплата пенсії - це сума пенсії (з урахуванням надбавок, підвищення, суми індексації та інших доплат до пенсій), виплачена з різних причин понад розмір, визначений законодавством.

Читайте також

1