Перебувала у шоковому стані, тому кидала долари через паркан: у нардепки Марченко, яку обвинувачують в отриманні хабарів за виїзд чоловіків за кордон, з'явилася нова версія подій

Тепер Людмила Марченко "валить" усе на свою помічницю Анастасію Колеснік, яка нібито принесла їй долари на зберігання
Перебувала у шоковому стані, тому кидала долари через паркан: у нардепки Марченко, яку обвинувачують в отриманні хабарів за виїзд чоловіків за кордон, з'явилася нова версія подій
Людмила Марченко
28 Червня 2024, 11:38
читать на русском

У ВАКС відбувся допит народної депутатки від "Слуги Народу" Людмили Марченко. Її обвинувачують в отриманні незаконної винагороди за сприяння у виїзді чоловіків за кордон по системі "Шлях".

Про це пише телеграм-канал Політбавовна.

Марченко в суді вини не визнає та заявляє, що лише надавала консультації щодо документів, які необхідно оформити для законного виїзду за кордон у статусі волонтера. Щодо коштів, то нардепка пояснила, що їх принесла її помічниця Анастасія Колеснік нібито на зберігання. Помічниця і раніше приносила їй кошти, бо нібито в Колеснік немає вдома сейфу, а дитина дошкільного віку часто дістає гроші з тумбочки і псує їх (оригінальна тумбочка з баксами і дуже обізнана дитина).

На запитання, чому викинула ці гроші за паркан, коли в будинок зайшли детективи НАБУ, Марченко відповіла, що "перебувала у шоковому стані і не дуже усвідомлювала, що відбувається" (ну, шоковий стан з пачкою баксів під сусідським парканом, це більш аніж показово про усвідомленість дій), - йдеться у телеграм-каналі.

Нагадаємо, Людмила Марченко - депутатка-слуга народу, яка викидала хабар за сприяння у виїзді за кордон під час війни через паркан до сусіда, заявила, що уже не має проблем із законом, а справу проти неї закрили.

По суті справи, ще торік НАБУ і САП повідомили про підозру у зловживанні впливом нардепці Людмила Марченко та її помічниці Анастасії Колесник. За версією слідства, депутат спільно зі своєю помічницею за грошову винагороду пообіцяла громадянину забезпечити отримання дозволу на виїзд за межі України, а також внесення відповідних відомостей до інформаційної системи «Шлях».

Надалі співучасниками організовано надіслання звернення благодійної організації до однієї з районних військових адміністрацій, на підставі чого ОВА прийнято рішення про надання дозволу вказаному громадянину на проїзд як волонтера через державний кордон України з метою перевезення гуманітарного вантажу на територію України.

Після одержання дозволу помічниця нардепа зустрілась з громадянином та отримала від нього другу частину обумовлених коштів.

Розгляд справи увесь час відтягували - то нардепка вагітна і лежить в лікарні, то народжує, то ще з якихось причин.

До речі, керівництво партії влади відреагувало на корупційний скандал по-хитрому. З одного боку, на догоду публіці пані Марченко було виключено з партії "Слуга народу". З іншого – вона й досі залишається членом парламентської монобільшості і входить до фракції "слуг народу".

Читайте також