Справу нардепки Марченко, яка викидала хабарі через паркан, розслідуватимуть аж до 9 листопада

Марченко досі не отримала підозру, бо була вагітна і лежала в лікарні
Справу нардепки Марченко, яка викидала хабарі через паркан, розслідуватимуть аж до 9 листопада
Людмила Марченко
7 Вересня 2023, 07:07

Вищий антикорупційний суд продовжив до 9 листопада строк розслідування справи за підозрою народної депутатки від фракції "Слуги народу" Людмили Марченко та її помічниці Анастасії Колесник у зловживанні впливом.

Таке рішення 4 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє "Слово і діло".

"Клопотання задовольнити. Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні до чотирьох місяців, тобто до 9 листопада 2023 року включно", – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро викрило помічника народної депутатки від партії "Слуга народу" Людмили Марченко на отриманні хабаря за внесення даних в систему "Шлях", що дає дозвіл на перетин кордону. За даними слідства, група осіб систематично отримували неправомірну вигоду за включення через обласні військові адміністрації в інформаційну систему "Шлях" відомостей.

Як з'ясувало слідство, депутат, разом зі своєю помічницею, пообіцяли громадянину організувати виїзд за кордон за грошову винагороду. Вони мали забезпечити прийняття уповноваженим особами обласної військової адміністрації рішення про дозвіл на виїзд за межі України. Також чоловіка мали внести до Інформаційної системи "Шлях". Згодом співучасники надіслали звернення благодійної організації до однієї з районних військових адміністрацій. На підставі звернення ОВА було прийнято рішення про надання дозволу вказаному громадянину на проїзд як волонтера через держкордон України. Він нібито мав перевозити гуманітарний вантаж на територію України.

Читайте також

1