Справа нардепки Марченко: чому "слуга" досі не отримала підозру

Людмила Марченко перебуває в лікарні на 8 місяці вагітності
Головне
Справа нардепки Марченко: чому "слуга" досі не отримала підозру
Людмила Марченко
27 Липня 2023, 10:31
читать на русском

Запобіжний захід стосовно підозрюваної в отриманні хабаря народної депутатки від "Слуги народу" Людмили Марченко не обирався, вона перебуває у медзакладі.

Про це пише видання УП з посиланням на співрозмовника "Української правди", наближеного до слідства.

За словами джерела УП, слідство має документи, що Марченко перебуває на стаціонарному лікуванні. Раніше речниця фракції "Слуга народу" Юлія Палійчук зазначала, що Марченко перебуває на восьмому місяці вагітності і готується до народження дитини.

За даними "Української правди", підозра Марченко також вручалась вже у лікарні.

Стосовно іншої фігурантки справи – помічниці нардепки Анастасії Колесник – раніше Вищий антикорупційний суд визначив запобіжний захід у вигляді застави в 53 680 гривень. За даними УП, цю заставу було внесено.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро викрило помічника народної депутатки від партії "Слуга народу" Людмили Марченко на отриманні хабаря за внесення даних в систему "Шлях", що дає дозвіл на перетин кордону. За даними слідства, група осіб систематично отримували неправомірну вигоду за включення через обласні військові адміністрації в інформаційну систему "Шлях" відомостей.

Як з'ясувало слідство, депутат, разом зі своєю помічницею, пообіцяли громадянину організувати виїзд за кордон за грошову винагороду. Вони мали забезпечити прийняття уповноваженим особами обласної військової адміністрації рішення про дозвіл на виїзд за межі України. Також чоловіка мали внести до Інформаційної системи "Шлях". Згодом співучасники надіслали звернення благодійної організації до однієї з районних військових адміністрацій. На підставі звернення ОВА було прийнято рішення про надання дозволу вказаному громадянину на проїзд як волонтера через держкордон України. Він нібито мав перевозити гуманітарний вантаж на територію України.

Читайте також