Викинула хабар за паркан: нардепка Марченко та її помічниця отримали підозру за сприяння у виїзді за кордон (відео)

Чинному народному депутату та її помічниці було оголошено підозру у зловживанні впливом
Головне
Викинула хабар за паркан: нардепка Марченко та її помічниця отримали підозру за сприяння у виїзді за кордон (відео)
Людмила Марченко
12 Липня 2023, 09:39
читать на русском

Як з'ясувало слідство, депутат, разом зі своєю помічницею, пообіцяли громадянину організувати виїзд за кордон за грошову винагороду.

Про це повідомляє Telegram-канал Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Вони мали забезпечити прийняття уповноваженим особами обласної військової адміністрації рішення про дозвіл на виїзд за межі України. Також чоловіка мали внести до Інформаційної системи "Шлях".

Згодом співучасники надіслали звернення благодійної організації до однієї з районних військових адміністрацій. На підставі звернення ОВА було прийнято рішення про надання дозволу вказаному громадянину на проїзд як волонтера через держкордон України. Він нібито мав перевозити гуманітарний вантаж на територію України.

Після одержання дозволу помічниця нардепа зустрілась з громадянином та отримала від нього другу частину обумовлених коштів - 2 800 доларів.

Наразі триває досудове розслідування.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро викрило помічника народної депутатки від партії "Слуга народу" Людмили Марченко на отриманні хабаря за внесення даних в систему "Шлях", що дає дозвіл на перетин кордону. За даними слідства, група осіб систематично отримували неправомірну вигоду за включення через обласні військові адміністрації в інформаційну систему "Шлях" відомостей.

1