Перепустки нового формату запровадять у Києві: подробиці

Нові перепустки матимуть складнішу систему захисту
Перепустки нового формату запровадять у Києві: подробиці
Транспорт, автобус Фото: сайт КМДА
19 Серпня 2022, 20:05
читать на русском

У Києві змінять перепустки для пересування транспортних засобів під час дії комендантської години.

Як повідомив комендант міста Києва, генерал-майор Віктор Плахтій, перепустки нового формату запровадять вже з 1 вересня.

Плахтій зазначив, що таке рішення ухвалене після частого виявлення підробних перепусток та порушення порядку пересування під час дії комендантської години.

Саме тому нові перепустки матимуть складнішу систему захисту.

Ми створили систему, щоб перепустками на транспортні засоби користувалися лише особи, які належать до підрозділів сектору безпеки та оборони України, критичної інфраструктури міста та органів державної влади. Цивільні особи, громадські організації, благодійні фонди, спілки, об’єднання, групи зазначеними перепустками забезпечуватися не будуть. Мешканцям та гостям міста Києва наполегливо рекомендуємо дотримуватися правил комендантської години та режиму світломаскування, які доводяться через міські засоби масової інформації, об’яви в громадському транспорті та повідомлення на дошках оголошень, – зазанчив Плахтій.

Нагадаємо, влада Києва вкотре закликала мешканців столиці неухильно дотримуватися комендантської години. Комендантська година у столиці триває із 23:00 до 05:00. Метрополітен у режимі перевезень працює із 06:00 до 22:00, наземний громадський транспорт – із 06:00 до 22:30.

1