Переселенці в п`яти областях можуть отримати додаткову фінансову допомогу

Допомогу надає організація BHA & Save The Children
Важливо
Переселенці в п`яти областях можуть отримати додаткову фінансову допомогу
Гроші, купюри (фото: УНІАН)
8 Грудня 2022, 10:10
читать на русском

Організація BHA & Save The Children допомагає дітям в усьому світі, й надає свою програму підтримки ВПО в Україні. Організація гарантує 2200 гривень виплат деяким категоріям переселенців.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомило про умови допомоги та представило свою інфографіку.

Організація виплачує допомогу ВПО, які переселилися до певних областей, або перебувають у скрутному матеріальному становищі. За різними критеріями на допомогу можуть розраховувати:

  1. Родини ВПО, які не мають безпечного місця проживання і були переміщені протягом останніх 30 днів до наступних областей:
  • Вінницька,
  • Дніпропетровська,
  • Запорізька,
  • Львівська,
  • Чернівецька область.

2. Постраждалі від раптових обстрілів домогосподарства, родини, які втратили члена сім'ї або засоби до існування внаслідок проведення бойових дій (пошкоджений/втрачений магазин, ферма, худоба тощо).

3. ВПО, які не мають безпечного житла (власного, орендованого, наданого чи розділеного з родичами) та відповідають бодай одному з таких критеріїв вразливості:

  • домогосподарство веде жінка;
  • домогосподарство веде особа похилого віку (60+);
  • домогосподарство веде особа з інвалідністю;
  • домогосподарство з дитиною та особою з інвалідністю, хронічною хворобою, тимчасовою травмою (перелом, післяопераційний стан тощо);
  • домогосподарство з дитиною та особою похилого віку (60+);
  • домогосподарство з двома і більше дітьми;
  • домогосподарство з дитиною під опікою;
  • домогосподарство з вагітною жінкою або мамою, яка годує грудьми дитину віком до двох років.

Як отримати допомогу 2200 грн від Save the children

Щоб податися на отримання такої допомоги, тобі треба зателефонувати на гарячу лінію за номером: 0 800 609 845

Якщо гарячі лінії перевантажені, можна скористатися підтримкою в особисті повідомлення у Facebook та залишити свій номер телефону ― вони обіцяють передзвонювати.

Як відомо, подати заявку для отримання допомоги від міжнародних організацій ВПО можуть на сайті єДопомога.

Переселенці в Україні також мають право на виплату від держави ― її можна оформити через "Дію" або в центрах соцдопомоги. Дорослі мають право на 2200 грн, діти 3300 грн на місяць.

Компенсують проживання переселенців тільки з тих регіонів та громад, які визначені Кабміном як тимчасово окуповані постраждалі від російської агресії, або прифронтові зони. Перелік громад постійно оновлюється на урядовому порталі.

Нагадаємо, представники управлінь соціального захисту перевірять внутрішньо переміщених осіб за місцем їхньої реєстрації. У випадку відсутності ідентифікації виплати ВПО будуть припинені з наступного місяця. Якщо в ході перевірки буде встановлено, що за місцем реєстрації ВПО відсутній, буде складено відповідний акт. У десятиденний термін переселенець має звернутися до органів соцзахисту за місцем реєстрації, щоб підтвердити ідентифікацію особисто. Якщо цього не станеться, така особа позбавляється з наступного місяця виплат як ВПО.

Читайте також