Переселенці, які не отримали виплати, зможуть подати нові заявки: інструкція

Подати заяву потрібно до 1 жовтня 2022 року
Переселенці, які не отримали виплати, зможуть подати нові заявки: інструкція
Купюри, гривня, гаманець Фото: УНІАН
19 Серпня 2022, 19:51
читать на русском

Внутрішньо переміщені особи, які подавали заяви через Дію до 30 квітня, але не отримали допомогу, зможуть додатково подати заявку на виплати.

Як повідомили у пресслужбі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, потрібно звернутися із заявою до органу соцзахисту населення та отримати виплату.

Для отримання допомоги людина повинна прийти до органу соцзахисту населення та написати заяву. Також треба додатково подати інформацію, збережену на носіях, що підтверджує факт подання заяви через застосунок Дія. Допомога призначається протягом 10 робочих днів з надходження заяви. Це можна зробити до 1 жовтня 2022 року, - йдеться у повідомленні.

Порядок виплат для ВПО

Також у Мінреінтеграції повідомили, що 19 серпня було затверджено оновлений перелік, на основі якого внутрішньо переміщеним особам здійснюватимуть виплати.

До оновленого переліку територіальних громад, розташованих у районах проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), входить дев'ять областей:

Територіальні громади Донецької (66), Харківської (56), Дніпропетровської (9), Луганської (37), Запорізької (54), Херсонської (49), Миколаївської (26), Сумської (21), Чернігівської (5) областей.

Загалом у переліку наразі 323 громади. Усі внутрішньо переміщені особи з цих громад отримають грошову допомогу від держави.

Якщо ви зареєстровані в якійсь із зазначених областей, але ваша громада відсутня в цьому переліку, можна звернутися до своєї військової адміністрації (особисто або через гарячу лінію) й уточнити інформацію.

Нагадаємо, для вимушених переселенців вдосконалять функціонал в "Дії". Зокрема можна буде змінити місце проживання при повторному переміщенні.

Читайте також

1