Перевезення по-новому: на залізничних вокзалах вакцинують та тестують на ковід

Укрзалізниця розгорнула на вокзалах пункти вакцинації
Перевезення по-новому: на залізничних вокзалах вакцинують та тестують на ковід
Пункти вакцинації та експрес-тестування на COVID-19 на вокзалах Фото: uz.gov.ua
21 Жовтня 2021, 14:06
читать на русском

З 21 жовтня на залізничних вокзалах працюватимуть пункти вакцинації та проводитиметься експрес-тестування на COVID-19.

Як повідомила "Укрзалізниця", на найбільших залізничних вокзалах країни працюють пункти вакцинації та експрес-тестування на COVID-19. Невакциновані пасажири можуть за вигідною ціною зробити тест і отримати довідку, яка стане підставою для проїзду у разі негативного результату.

Пункти експрес-тестування працюють на 10 залізничних вокзалах: Київ, Львів, Харків, Одеса, Дніпро, Запоріжжя, Мукачево, Кривий Ріг, Вінниця та Полтава (станція Полтава-Київська).

Пасажири, які мають квиток на поїзд, зможуть зробити це медичне дослідження за 350 грн. Агентом залізниці в проведенні експрес-тестування стала "Медична лабораторія CSD", саме ця компанія запропонувала найвигіднішу вартість послуг.

Крім цього, відсьогодні починають працювати пункти безкоштовної вакцинації на 5 залізничних вокзалах: Київ, Львів, Харків, Одеса та Дніпро.

"Укрзалізниця" планує збільшувати перелік вокзалів, де діятимуть пункти вакцинації та тестування.

Нагадаємо, з 21 жовтня в Україні змінилися правила перевезень пасажирів під час карантинних обмежень. Тепер посадка у поїзди далекого сполучення можлива лише за умови наявності у пасажирів сертифікату про вакцинацію (паперового або в додатку "Дія"), або документу про отримання хоча б однієї дози вакцини проти COVID-19, або негативного результату ПЛР чи експрес-тесту на COVID-19, що мають бути зроблені не більше ніж за 72 години до посадки в поїзд.

Читайте більше про це у нашому матеріалі: Нові правила перевезень: як працюватиме весь громадський транспорт в Україні

Читайте також