Перевірка рахунку мобільного зв'язку: як дізнатися, чи вистачає грошей на дзвінки

Оператори пропонують кілька способів, як дізнатися про стан рахунку
Перевірка рахунку мобільного зв'язку: як дізнатися, чи вистачає грошей на дзвінки
Мобільний телефон (Фото: Pexels)
17 Червня 2022, 15:38
читать на русском

Користувачі мобільних телефонів можуть кількома способами дізнатися про стан свого рахунку. Усі оператори мобільного зв'язку надають можливість зробити це швидко за допомогою дзвінка, або смс-повідомлення.

Послуга "Перевірка балансу" дозволяє перевіряти стан рахунку будь-коли та будь-де, навіть якщо ви перебуваєте у роумінгу (надання послуг зв'язку абоненту поза зоною покриття "домашньої" мережі шляхом використання ресурсів базової станції іншого оператора мобільного зв'язку).

Парламент.UA нагадує про усі можливі способи перевірки стану рахунку.

Оператор Lifecell:

  • Для перевірки залишку коштів за допомогою USSD-запиту - наберіть на мобільному пристрої комбінацію *111# та натисніть кнопку виклику.
  • Для перевірки залишку пакету послуг наберіть *121# та кнопка виклику.
  • Також можна дізнатися про залишок коштів у мобільному додатку Lifecell, чи на сайті оператора - за посиланням.

Якщо потрібна докладна інформація про поточний стан рахунку і відомості про останні витрати, можна скористатися особистим кабінетом або мобільним додатком Lifecell. Спочатку треба буде авторизуватися у власному обліковому записі, потім знайти на  сторінці відомості про грошовий залишок та перевірити потрібні дані.

Чи можна перевірити рахунок іншого абонента Lifecell? - Ні, можливості перевірити баланс іншого абонента не передбачено, оскільки фінансові дані є конфіденційними та не підлягають розголошенню.

Оператор Київстар:

  • Для перевірки залишку коштів за допомогою USSD-запиту - наберіть на мобільному пристрої комбінацію *111# та натисніть кнопку виклику. Так само можна перевірити рахунок у роумінгу.
  • Скористайтеся мобільним додатком або вебверсією системи "Мій Київстар" на комп'ютері - за посиланням.

Також можливо дізнатися про стан рахунку завдяки дзвінку оператору. Для цього можна зателефонувати за номером 455, і автовідповідач повідомить вам про решту коштів на рахунку.

Оператор Vodafone:

  • Для перевірки залишку коштів за допомогою USSD-запиту - наберіть на мобільному пристрої комбінацію *101# та натисніть кнопку виклику. Так само можна перевірити рахунок у роумінгу. Після цих дій на екрані телефону ви побачите поточний залишок грошових коштів, назву вашого тарифного плану і термін дії номера.
  • Можна зателефонувати оператору за номером 111 або 0 800 400 000 *.
  • Перевірити стан рахунку можна також на офіційному сайті оператора, в онлайн чаті, або у додатку my.vodafone.ua чи на вебверсії Vodafone.

* ви можете швидко з'єднатися з оператором, якщо виконаєте такі дії:

Набираєте на мобільному 111 та кнопку виклику, слухаєте підказки автовідповідача (цей дзвінок буде безкоштовним). Спочатку вам запропонують обрати мову спілкування (1 - українська, 2 - російська). Після цього необхідно натиснути клавішу 0. Потім вам запропонують обрати пункт меню:

1 - Послуги та додаткові сервіси;

2 - Акції та спеціальні пропозиції;

3 - Фінансові питання;

4 - Інші питання.

Якщо ви оберете перший пункт, вас переведуть в режим очікування відповіді вільного оператора. Якщо послугу №2, то зможете швидко з'єднатися з оператором, але вартість послуги становитиме 10 грн.

Також ви можете за 10 грн з'єднатися з оператором, набравши комбінацію 555 та обрати послугу "Швидке з'єднання з оператором".

Якщо ж ви перебуваєте за кордоном і вам потрібно зв'язатися з оператором, телефонуйте на номер: +38 050 508 1111. Послуга платна.

Нагадаємо, "Vodafone Україна", у якого майже 20 млн активних користувачів, придбав один з активів Ріната Ахметова - інтернет-провайдер Vega. Мобільний оператор планує збудувати власну мережу фіксованого інтернету.

Читайте також

1