Перші заморозки прогнозують синоптики цими вихідними

Приморозити може у північних областях України
Перші заморозки прогнозують синоптики цими вихідними
Погода, осінь Фото: УНІАН
9 Вересня 2023, 08:22

На вихідних, 9 та 10 вересня, в Україні очікується прохолодна та суха погода, а на півночі країни ймовірні перші заморозки.

Про це попереджає синоптик Ігор Кібальчич, передає "Метеопрог".

Синоптик пояснив, що найближчими днями погодні умови у нашій країні формуватимуться під впливом антициклону Patricia, який прийде до нас із півночі Європи. Він сприятиме проникненню арктичної повітряної маси у південні широти, тому температурний фон в Україні знизиться на кілька градусів. І якщо вдень за рахунок малохмарного неба прогрівання повітря виявиться досить помітним, каже синоптик, то у нічний час стовпчики термометрів практично у всіх регіонах, за винятком півдня, опустяться нижче за +10 °С.

"А в Чернігівській, Київській та Житомирській областях 10 вересня можливі перші заморозки на поверхні ґрунту, особливо у низинах, балках, ярах, уздовж річок та по берегах невеликих водойм", - попереджає синоптик.

У суботу, за даними синоптика, у західних областях буде сухо та малохмарно. Вночі та вранці місцями тумани. Температура повітря вночі становитиме +7…+12 °С, вдень +21…+26 °С. У Карпатах вночі +4...+9 °С, вдень +13...+18 °С.

У північних областях очікується мінлива хмарність. Температура повітря вночі коливатиметься в межах +7…+12 °С, вдень +16…+21 °С.

У центральних областях також буде мінлива хмарність. Температура повітря вночі опуститься до +8…+13 °С, вдень +18…+23 °С.

У південній частині країни та у Криму малохмарно, без опадів. "Вітер північний, 7-12 м/с, у Приазов'ї вдень окремі пориви, 15-17 м/с", - зазначає синоптик. Температура повітря вночі становитиме +10...+15 °С, в денні години +23...+28 °С.

У східних областях мінлива хмарність, без опадів. "На Луганщині вночі та вранці місцями можливий невеликий короткочасний дощ. Вітер північний, 9-14 м/с, вдень місцями пориви, 15-17 м/с", - попереджає Ігор Кібальчич. Температура повітря вночі +8…+13 °С, вдень +15…+20 °С.

10 вересня у західних регіонах малохмарно, без опадів. Вночі та вранці місцями очікуються тумани. Температура повітря вночі становитиме +3…+8 °С, на Прикарпатті та Закарпатті +7…+12 °С. Вдень повітря прогріється до +22…+27 °С.

У північних областях очікується сонячна та суха погода. "Температура повітря вночі опуститься до +2…+7 °С, у Чернігівській та Київській областях на поверхні ґрунту місцями можливі заморозки до -3 °С. Вдень максимальна температура у регіоні становитиме +18…+23 °С", - прогнозує синоптик.

У центральних областях також очікується суха та сонячна погода. Температура повітря вночі коливатиметься в діапазоні +3…+8 °С, вдень повітря прогріється до +18…+23 °С.

У південних областях очікується мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря вночі +5…+10 °С, у Криму та Одеській області до +13 °С. Вдень +19…+24 °С.

У східних областях мінлива хмарність, без опадів. Вітер північний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі становитиме +4…+9 °С, вдень +17…+22 °С.

Нагадаємо, середня місячна температура у вересні 2023 року прогнозується в межах 15-19 градусів тепла, в Карпатах 12-13 градусів. Це на 1-2 градусів вище за норму.

Читайте також