Перший рівень небезпечності: погода зіпсується вихідними

У більшості області пройдуть дощі з грозами та похолодає
Перший рівень небезпечності: погода зіпсується вихідними
Погода, туман Фото: Pexels
21 Травня 2022, 06:13
читать на русском

Погодні умови будуть складними в Україні цими вихідними, 21 та 22 травня.

Як повідомляє Український гідрометеорологічний центр, 21 травня вдень в Україні, крім південних областей, грози, у західних та північних областях пориви вітру 15-20 м/с. Оголошено перший рівень небезпечності.

21-22 травня у більшості районів західних, Вінницької, Черкаської, Одеської, Миколаївської областей, 21 травня і Полтавської та Харківської областей надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Вдень 21 травня помірні короткочасні дощі з грозами очікуються повсюди, крім Півдня. Вітер північно-західний, 7-12 м/с, у західних та північних областях пориви 15-20 м/с. Температура повітря 18-23, у південних та центральних областях 22-27, на Одещині до 30 градусів.

У Київській області вдень короткочасний дощ, гроза. Вітер північно-західний, вдень пориви 15-20 м/с. Температура повітря вдень 18-23 градуси. У Києві - 21-23.

Синоптиця Наталка Діденко інформує, що у суботу та неділю прогнозуються стрибки атмосферного тиску, температурні гойдалки.

В суботу, 21 травня, на погоду України впливатиме циклон Emmelinde та атмосферні фронти.

Тому в більшості областей України пройдуть короткочасні дощі та прогримлять грози... Південна частина України уникне суттєвих опадів. Україна належатиме теплому сектору - тобто, перебуватиме між теплим та холодним фронтами. Як наслідок, повсюди буде тепло: у суботу вдень очікується +20+25 градусів. Нюанси - на Одещині 26+29 градусів. На північному сході України +19+22 градуси, - каже Діденко.

За її прогнозом, у неділю, 22 травня, помірні дощі очікуються на Сході, Заході та Півночі України. У центральних областях місцями пройде невеликий дощ. У південній частині - без опадів. Вітер північний, північно-західний, поривчастий. Цього дня очікується похолодання - вдень лише 12-18 градусів. Тепліше буде на Півдні - до 24 градусів.

Діденко зазначила, що у Києві 21-22 травня очікується волога погода з періодичними дощами, можливі грози.

Вітер впродовж суботи-неділі буде рвучким, до сильного, обережно під старими деревами, дивіться пильніше, де паркуєте машину. У столиці буде порівняно тепло, до +20 градусів, а ось у неділю відчутно похолоднішає, вдень до +12+14 градусів. На тижні потепління відновиться, - зазначила синоптиця.

Нагадаємо, кілька магнітних бур чекають на українців в кінці травня. 24, 25 та 27 травня активність сонця буде вище середньої.

1