Перший рівень небезпеки: синоптики попередили про грози та град

На річках Карпат очікується підвищення рівнів води
Перший рівень небезпеки: синоптики попередили про грози та град
Погода, природа Фото: Natalka Kovalchuk (facebook.com/natalka.kovalchuk140)
10 Червня 2022, 16:35
читать на русском

В Україні очікується значне погіршення погодних умов. 11 червня діятиме жовтий рівень небезпечності.

Як повідомляє Український гідрометеорологічний центр у західних областях очікуються грози, в окремих районах град,
в Карпатах значні дощі.

Завтра у західних областях, вдень місцями і в Одеській та Миколаївській областях прогнозуються короткочасні дощі, грози, в окремих районах град та пориви вітру 15-20 м/с. На решті території без опадів.

Вітер східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі 13-18 градусів, на узбережжі морів до 20, вдень 29-34, у західних областях 23-28.

У Київській області опадів не буде. Вітер східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі 13-18, вдень 29-34 градуси.  У Києві вночі 16-18, вдень 30-32 градуси.

Український гідрометеорологічний центр також попередив, що у зв’язку зі значними дощами до 12 червня на річках Карпат очікується підвищення рівнів води.

В місцях проходження сильних дощів можливе формування значного місцевого і схилового стоку та швидкоплинне підвищення рівнів води на малих водотоках з підтопленням понижених ділянок, внаслідок захаращення річищ потічків та водовідвідних канав; у гірських районах існує загроза сходу невеликих селевих потоків та зсувів грунту.

Діятиме другий рівень небезпеки, помаранчевий.

Нагадаємо, влітку в Україні прогнозується нестабільна погода. Першого місяця літа буде помірно тепло. Липень відзначиться зливами, у серпні прогнозується спека.