Перший сніг очікують синоптики в Україні цими вихідними

Мокрий сніг прогнозують в Карпатах
Перший сніг очікують синоптики в Україні цими вихідними
Погода, дорога Фото: Укравтодор у Фейсбук
6 Жовтня 2023, 18:36
читать на русском

Найближчі вихідні будуть неоднорідними та синоптично строкатими. Очікується похолодання, яке супроводжуватиметься дощами, а у Карпатах можливий перший сніг, щоправда, мокрий.

Про це розказала відомий синоптик Наталка Діденко.

"У суботу, 7-го жовтня, північну частину, а також Волинь, Рівненщину та Харківщину черкне атмосферний фронт - тому збільшиться хмарність, місцями пройдуть невеликі дощі", - прогнозує вона.

На решті території України у цей день буде суха повітряна маса.

"Вітер у суботу очікується сильний, рвучким, обережно!" - попередила фахівець.

Температура повітря 7 жовтня, за її даними, становитиме +14...+18 градусів, лише на півдні буде тепліше, +18...+23 градуси.

У неділю, 8-го жовтня, інший холодний атмосферний фронт проходитиме Україну із північного заходу на південний схід та зачепить протягом доби всі регіони.

"Тому в неділю йтиме дощ, часом навіть сильний дощ", - пояснює синоптик.

У цей день, за даними Наталки Діденко також очікується вітер зі штормовими поривами. Температура повітря в тилу фронту відчутно знизиться і становитиме вдень +9...+14 градусів, на півдні буде на кілька градусів тепліше.

"У ніч на понеділок ймовірні заморозки! Найхолодніше буде в Карпатах, де 8-го жовтня передбачається мокрий сніг!" - попередила синоптик.

У Києві в суботу очікується хмарна погода з локальним невеликим дощем, сильний південно-західний вітер та +17 градусів.

8-го жовтня у столиці вночі та вранці передбачається помірний та навіть сильний дощ, а вдень опади припинятимуться. Знову буде сильний вітер та похолоднішає до +12...+13 градусів.

Нагадаємо, жовтень 2023 в Україні очікується помірно теплим та з невеликою кількістю опадів. З початком місяця температура знизиться, у другій декаді стане ще холодніше - вночі будуть заморозки. У третій декаді місяця температура трохи підвищиться та збільшиться ймовірність опадів.

Читайте також