Перший тиждень листопада буде нетипово теплим - синоптик

1-5 листопада в Україні можливі нові температурні рекорди
Перший тиждень листопада буде нетипово теплим - синоптик
Осінь, погода Фото: Pexels
31 Жовтня 2023, 15:39
читать на русском

Як і прогнозували синоптики, осінь цього року принесла багато температурних рекордів. Кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич попередив про нову хвилю тепла, яка прийде в Україну.

Внаслідок надходження повітряних мас із більш південних широт, наприкінці жовтня та в перші дні листопада очікується аномально тепла погода, у центральних та південних областях можливі нові рекорди максимальної температури повітря. Час від часу очікується проходження атмосферних фронтів, тому спостерігатимуться дощі різної інтенсивності, місцями з грозами.

31 жовтня утримається тепла та суха погода у більшості областей. Лише ввечері на Закарпатті пройдуть невеликі дощі. Вітер південний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі +7…+12 °С, вдень +15…+20 °С, у південних, центральних областях та у Криму +20…+25 °С.

1 листопада під впливом балтійського циклону, вночі у західних областях, вдень на більшій частині території країни, окрім сходу, пройдуть дощі, в денні години у південних та центральних областях місцями з грозами. Вітер південний, на Правобережжі західний, 7 – 12 м/с. Температура повітря вночі +8…+13 °С, на сході +4…+9 °С; вдень +13...+18 °С, у центральних та південних областях +18...+23 °С.

2 листопада вночі у східній частині, вдень на півдні Одещини пройдуть дощі, місцями з грозами. На решті території України без істотних опадів. Подекуди тумани. Вітер змінних напрямків, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі +5…+10 °С, вдень +10…+15 °С, на півдні до +18 °С.

3 листопада у південних, центральних та східних областях пройдуть дощі, місцями з грозами. На решті країни без істотних опадів. Вітер південно-східний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі +6…+11 °С, вдень +11…+16 °С, у центральних та східних областях +8…+13 °С.

4 листопада вночі у східній частині пройдуть дощі, вдень під впливом виступу антициклону з півночі істотних опадів не передбачається. Вітер північно-східний, у західних областях південно-східний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі +5…+10 °С, у північних областях 0…+5 °С; вдень +10…+15 °С, на північному сході +7…+12 °С.

5 листопада короткочасні дощі пройдуть у західних областях, на решті країни без опадів. Вітер південно-східний, 7 – 12 м/с, у західних областях вдень місцями пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі +4…+9 °С, вдень +9…+14 °С.

Нагадаємо, погода в Україні у листопаді 2023 буде холодною, але більш сухою. Ближче до грудня потеплішає. Такий прогноз погоди озвучили синоптики Укргідрометцентру та погодних сайтів.

Читайте також

1