Перший тур виборів на посаду прем'єра Великої Британії: результати голосування

Остаточні результати оголосять 5 вересня
Важливо
Перший тур виборів на посаду прем'єра Великої Британії: результати голосування
Велика Британія (фото: Pexels)

У Великій Британії пройшов перший тур виборів на посаду прем'єр-міністра та голови Консервативної партії, в результаті чого у другому турі змагатимуться шість кандидатів.

Про це повідомили в Суспільне.

Таким чином у першому турі найбільше голосів, 88, набрав колишній голова Міністерства фінансів Британії Ріші Сунак. Тоді як 67 голосів отримала молодша міністерка з торговельної політики Пенні Мордонт, 50 голосів - міністр закордонних справ Ліз Трасс. Колишній міністр із питань рівності та місцевого самоврядування Кемі Баденох отримав 40 голосів, а голова спецкомітету із закордонних справ Палати громад Том Тугенда - 37 та генеральна прокурорка Суела Браверман - 32.

Своєю чергою у першому турі програв колишній голова британського МЗС Джеремі Гантта (18 голосів) та чинний голова Мінфіну Надхім Захаві (25).

Подальші раунди голосування відбудуться впродовж кількох наступних днів, щоб скоротити кількість кандидатів до двох. Надалі члени Консервативної партії виберуть між двома фіналістами, а переможця оголосять 5 вересня, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, 7 липня 2022 року прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив, що йде у відставку. Також він заявив, що залишає пост лідера Консервативної партії.

Джонсон пообіцяв, що британський уряд підтримуватиме Україну і після його відставки "так довго, як буде потрібно".

Президент України Володимир Зеленський телефоном поспілкувався з Джонсоном після того, як він оголосив, що йде у відставку

Читайте також

1