Під Києвом будують три транспортні розв'язки

Укравтодор прагне розвантажити дороги у столиці
Під Києвом будують три транспортні розв'язки
Будівництво доріг Фото: Укравтодор
16 Квітня 2021, 16:46
читать на русском

Поблизу населених пунктів Чабани, Стоянка і Віта-Поштова в ході реалізації програми президента "Велике будівництво" почалося будівництво транспортних розв'язок.

Як повідомляє "Укравтодор", у передмісті Києва розпочалося будівництво нових транспортних розв'язок, які мають розвантажити транспортні вузли на міжнародних трасах, розподілити потоки та підвищити безпеку на під'їздах до столиці.

Агентство зазначає, що протягом двох років за кошти Європейського інвестиційного банку і Європейського банку реконструкції і розвитку планується побудувати три транспортні розв'язки: на трасі M-05 Київ - Одеса у Чабанах і Віті-Поштовій, а також на трасі M-06 Київ - Чоп у Стоянці.

Спорудження розв'язок є необхідним рішенням для забезпечення безпеки руху. На жаль, ми так і не отримали своєчасного рішення Києва щодо відведення землі під розв'язки в Білогородці та Чайках. У результаті буде побудовано три замість запланованих п'яти розв'язок. Системним розв’язанням проблеми стане завершення будівництва Київської обхідної дороги, - повідомив голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Підрядником будівництва розв'язок є Euro-Asian Construction Corporation Evrascon (Азербайджан). Технагляд здійснює Kocks Consult GmbH (Німеччина).

Читайте також

1