Під КМДА боролися за будівництво реабілітаційного центру для АТОвців (фото)

За вісім років війни у Києві не спромоглися побудувати центр реабілітації для військових із зони ООС
Ексклюзив
Під КМДА боролися за будівництво реабілітаційного центру для АТОвців (фото)
АТОвці під КМДА вимагали побудови реабіліторію (Фото: Парламент.UA)
8 Липня 2021, 18:30
читать на русском

Сьогодні, 8 липня під стінами Київської міської державної адміністрації відбулася акція, під час якої громадські організації ветеранів АТО вимагали від міської влади побудови реабілітаційного центру для військових на озері Вирлиця.

Про це повідомили кореспонденти Парламент.UA.

В руках учасники акції тримали плакати "Набережній на Вирлиці бути", "Ні політичному піару на екології", "Заказник Вирлиця – піар для депутатів" тощо.

Як розповів нашому журналісту представник громадської організації "Воїни АТО" Володимир Махоркін, основна проблема полягає в тому, що на ділянку землі на Вирлиці претендують не лише АТОвці, але й фірма-забудовник народного депутата від ОПЗЖ Вадима Столара, який має певний вплив на дозвільні інституції в КМДА.

Я переконаний, що місцеві жителі підтримають саме будівництво реабіліторію, а не офісних центрів на цій землі. Поки що наше питання розглядають у КМДА на громадських слуханнях, - повідомив активіст.

Громадський активіст Михайло Сівченко представник ГО "Всеукраїнський рух ветеранів і волонтерів АТО" розповів, що з боку Столара немає жодної ініціативи щодо співпраці, тоді як ветерани АТО відкриті до перемовин і готові розглянути усі можливі варіанти паралельного будівництва реабілітаційного центру, офісів і житлових кварталів на зазначеній ділянці.

Ми будемо всіма законними методами добиватися побудови центру, в якому військові, які пройшли війну, зможуть відновити своє фізичне і психологічне здоров`я, - підкреслив Сівченко і повідомив, що ця акція буде не останньою.

Додамо, що засідання щодо побудови реабіліторію на озері Вирлиця заплановане у КМДА на 22 липня.

Нагадаємо, 30 червня у Києві під квартирою Зеленського активісти вимагали арешту Медведчука і відставки Данілова.

1