Під Лубнами вибухнув газогін, у будинках тремтять вікна і посуд - відео (оновлюється)

Очевидці повідомляють про масштабну пожежу на газопроводі
Важливо
Під Лубнами вибухнув газогін, у будинках тремтять вікна і посуд - відео (оновлюється)
Пожежа на газогоні (скріншот відео)
9 Січня 2021, 16:54
читать на русском

На Полтавщині під Лубнами поблизу села Новаки триває масштабна пожежа, ймовірно, на газопроводі. Перед тим мешканці довколишніх будинків чули гучний вибух.

Відео пожежі викладають очевидці у соцмережах.

Все що відомо на цей час про вибух - у відео. Від гулу тремтять всі вікна й посуд у будинках. У перші секунди склалося враження, що впав літак. Станом на 16.30: заграва зменшилася, схоже, перекрили газ. Ймовірно, зношені труби не витримують тиску. Добре, що все сталося поза населеними пунктами, - написала у Фейсбуці очевидиця Оксана Щербак.

АТ "Лубнигаз" повідомляє, що на магістральному газопроводі, який обслуговує "Оператор газотранспортної системи України" (Укртрансгаз) стався вибух на ділянці, поблизу с. Калайдинці. Попередньо, надзвичайна ситуація торкнулася ГРС "Новаки" і ГРС "Вишневе" Оржиця. 

Можливі аварійні відключення газу. Жителів регіону просять закрити конфорки на випадок, якщо буде відключення газу. Зараз уточнюється список населених пунктів, які вже відключені або будуть відключені від газопостачання.

Нагадаємо, 3 січня вибух газу стався в одній із квартир на четвертому поверсі багатоквартирного будинку в Чернівцях. Від вибуху постраждав власник квартири, його шпиталізували, а через дві доби 82-річний чоловік помер у лікарні.