Під Одесою спалили автомобіль активістці і ймовірній кандидатці у депутати

Жінка критично висловлювалася про дії влади і проявляла активну громадянську позицію

У селищі Таїрове Одеської області невідомі підпалили автомобіль, який належить потенційній кандидатці у депутати селищної ради Анастасії Бойко.

Про це повідомляє Громадянська мережа "ОПОРА" із посиланням на постраждалу.

"О 4:15 невідомий підпалив автомобіль, який належить моїй родині. Я не знаю, з чим це пов'язано, єдине, що спадає на думку, це мій недавній анонс у місцевих групах у соцмережах про намір балотуватися на місцевих виборах до Малинівської селищної ради. Хто може бути замовником цього злочину, не знаю, адже список партій ще не зареєстрований, я поки не є кандидатом у депутати і не вела агітаційної кампанії. Сподіваюся на швидке і неупереджене розслідування цього злочину з боку Національної поліції", - розповіла Бойко.

Раніше вона публічно заявляла, що має намір балотуватися в депутати селищної ради, але наразі потерпіла офіційно ще не є кандидатом.

Поліція Одещини розслідує справу за статтею про "умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху або іншим загальнонебезпечним способом". Злочинцеві загрожує до 10 років позбавлення волі.