Під Шевченківським судом прихильники Антоненка побилися з поліцією (відео)

Судове засідання у справі Шеремета перенесли на 15 березня
Важливо
Під Шевченківським судом прихильники Антоненка побилися з поліцією (відео)
Музикант і ветеран АТО Андрій Антоненко (фото: УНІАН)
9 Березня 2021, 16:23
читать на русском

Сьогодні, 9 березня, під Шевченківським судом Києва відбулися сутички поліціянтів з прихильниками підозрюваного у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка.

Про це повідомляють у низці телеграм-каналів.

Кількома годинами раніше під будівлею Шевченківського суду Києва зібралася група підтримки, яка вимагає прискорити розгляд процесу, щоб якомога швидше звільнити Андрія Антоненка. Сьогодні у суді мали розглядати зміну запобіжного заходу Антоненку. Однак, судове засідання скасували нібито через хворобу присяжного.

Після отримання цієї звістки соратники обвинуваченого попрямували до виїзду з суду, звідки повинні вивезти в СІЗО Андрія Антоненка. Поліція силою намагалася відштовхнути протестувальників з проїжджої частини. Зрештою автозаку з Антоненком вдалося прорватися повз активістів

Дорогу транспорту розчистили великі сили правоохоронців. Своєю чергою, крім щільного опору, активісти палили фаєри і викрикували образи на адресу глави МВС Арсена Авакова. Між поліціянтами і активістами трапилася бійка. На відео у мережі видно, як силовики б`ють лежачих на асфальті людей кийками.

Наступне засідання у справі Шеремета відбудеться у вівторок, 15 березня.


Контекст. Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр фігурантам справи. Слідство підозрює лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, медсестру парашутно-десантного батальйону Яну Дугарь та ветерана АТО Андрія Антоненка.

28 вересня 2020 року розпочався розгляд справи по суті.

Читайте більше у нашому матеріалі"Зеленський, Аваков? Хто відповість, якщо підозрювані у вбивстві Шеремета невинні".

1